2009. március 23., hétfő

Rugelach


Hozzávalók:
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
A töltelékhez:
  • 10-15 kanál baracklekvár
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja (kihagytam)
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg étcsoki
  • tojás és tej a kenéshez
  • cukor a tetejére
Elkészítés:
  • a tésztát robotgéppel összedolgozzuk, majd fóliában egy éjszakát pihentetjük a hűtőben
  • másnap a tésztát négy egyenlő cipóra osztjuk, majd a cipókat erősen lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk
  • megkenjük baracklekvárral, meghintjük a cukorral, a citromhéjjal elkevert apróra vágott dióval és a felaprított csokival
  • derelyevágóval 8 felé vágjuk a köröket és az egyenlő háromszögeket kifli módjára feltekerjük
  • a tetejüket megkenjük tojás és tej keverékével, majd megszórjuk cukorral
Sütés:
  • előmelegített, 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük

2 megjegyzés:

amilgade írta...

:-)
Köszi a receptet!

Viki írta...

Igazán nincs mit!:)

 

Made by Lena