2009. március 8., vasárnap

Kordbársony zsepitartó

Végre olyan dolgot varrtam, amihez illet a Karácsonykor kapott Tilda gombocska!:)
Az íves szegély még mindig kisebb kihívást jelent, de lehet, hogy a kordbársony anyag+közbélés+bélés vastag ennek az ívnek. Vagy legalábbis ezzel nyugtatom magam.:)

10 megjegyzés:

Zsukkata írta...

Nagyon csini, szeretem a piros-fehér kockás anyagot :o)!
Tényleg vastag ez a három réteg a kifordításhoz, meg az ívnél én jól be szoktam csipkedni ollóval, de még akkor se mindig sikerül tökéletesre, úgyhogy szerintem ügyi vagy :o)

leda írta...

Fantasztikus!!! Gyönyörűek az anyagok.

Babi néni írta...

Nekem is ilyen lett az első kettő, pedig bélés nélkül készítettem.

Utána - egy barátnőm tanácsára - a harmadiknál, ahol az irányokat kell változtatni az ív alsó "hegyénél", ott 1-2 öltést tettem vízszintesen, nem rögtön fordultam vissza és szép lett. Ja, meg sok bemetszést kapott kifordítás előtt.

Névtelen írta...

De szép:)

CsacskaMacska írta...

Hát ez nagyooon széép!!! Én is meg szeretnék tanulni varrni:-)
Ott kezdődik a gond, hogy még egy varrógépet sem lennék képes megvenni, hiszen azt sem tudom mi alapján kell választani:-) A többiről már nem is beszélek:-) Te kitől tanultál?

Viki írta...

Örülök, hogy tetszik Nektek is!:)

Csipkedtem az íveket, de úgy látszik nem rendesen.;-) Köszi, Altair, a vizszintes tippet, a következőnél kipróbálom!

CsacskaMacska, egy évvel ezelőtt jártam egy varrótanfolyamra, ahol elvileg megatnítottak egy szoknyát és nadrágot varrni. Gyakorlatilag az első pár óra után a tanító csaj, állanódan csak magáról mesélt és önálló munka folyt. Nem is tudok ruhát varrni.:) Igaz, nem is az volt a lényeg, hanem, hgy valamilyen szinten megismerjem a varrógépet. Pl. cérna befűzése!:D A Tilda könyvekből "tanultam" a legtöbbet. Szóval jobb lett volna egy olyan tanfolyam, ahol ezeket a Tilda dolgok elkészítéséhez szükséges trükköket tanítják meg!:)

amilgade írta...

Tökéletes a szín összeállítás!!!!! Ügyes vagy!!!

CsacskaMacska írta...

:-) Akkor beleásom magam az internetbe, és ha más jól összezavartam magam, hogy melyik a "legjobb" varrógép, akkor majd szólok:-)

Viki írta...

varrógép ügyben sajnos nem tudok tanácsot adni, én is csak vettem egyet, ami szimpatikus volt:) egyébként a tanfolyamon határozottan kerülte a tanár ezt a kérdést, pedig sokan rákérdeztek. Nem hiszem, hogy reklámozásnak minősült volna, ha elmondja a véleményét.

andorgó írta...

jujj ez gyönyörű lett!!!!! mit nem adnék ha én tudnék ilyet csi..

 

Made by Lena