2009. március 25., szerda

Ideg-ovi


Most dühöngeni fogok! Tulajdonképpen már dél óta folyamatosan fortyog bennem, egyszer már kiírtam magamból, de kitöröltem. Viszont most megint dörömböl és követeli a nyilvánosságot! Max. ezt sem teszem közzé.
Amin kiakadtam az az óvodai férőhelyek száma, az óvodavezető hozzáállása és úgy általában az egész gazdasági helyzet, amely munkavállalásra buzdít/kényszerít, csak éppen az alapfeltételek hiányoznak hozzá! Dávid a hétvégén lesz 3 éves. Úgy tudom, kötelező lenne felvenni már most az oviba. Persze, nincs hely, mindegy, még nem is létszükség a dolog, de szeptembertől az. Erre megtudtam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy felveszik abba az oviba, ahova körzetileg tartozunk, ahova Kristóf is jár és ami az egyetlen közelünkben levő ovi. (közelünkben=gyalog két gyerekkel 20-25 perc alatt megközelíthető). És, ha nem akkor mit is csinálok? A többi oviba főleg nem veszik fel, mivel nem oda tartozunk. Vigyem magánoviba alsó hangon hatvanezerért per hó? És akkor reggelenként és délután rohanjak kétfelé? Vagy mindkét gyermek magánovi, hogy egy helyre csökkentsem a rohanások számát? Az akkor százhúszezer, amihez ha hozzáadom a munkába járás költségeit mint pl. normális ruha, utazási ktg és benti kajálás, akkor már bőven mínuszban vagyok ahhoz képest, mintha itthon maradnék. Tudom, hogy feleslegesen bosszantom magam már most. Ráadásul az a röhej, hogy tavalyelőtt azzal a szöveggel nem vették fel Kristófot, hogy azokat a gyerekeket kell felvenniük elsősorban, akiknek dolgoznak a szülei. Ezt meg is értettem, tudomásul vettem, nem fellebbeztünk. Most dolgozni fogok! Akkor miért is kell küzdenem???

4 megjegyzés:

Judit írta...

Ez elég gyakori, de fel kell venniük. Lépések: levélhegyek..mindent írásban!!!!, semmit szóban!!!!!!!!
Menj be az oviba, és ezt amit hallottál kérd írásban!! No, itt mindjárt kedvesebben fognak beszélni. Ha semmi változás, akkor az önkormányzatnál kérd méltányosságból, szállj rájuk!!

Viki írta...

Köszi a tanácsokat!:) Szeptemberig mondjuk még nem szeretném vinni amúgy sem, csak néha beszoktatási jelleggel. Szeptembertől viszont nem hagyom magunkat lerázni. Ez az írásban kérés tényleg hatásos lehet!;-)

amilgade írta...

Én is úgy tudom, hogy kötelező felvenni. Juditnak igaza van, egy papír csodákat tehet. Mikor van beiratkozás nálatok?

Viki írta...

Még nem tudták megmondani. Április közepén lesz valamikor.

 

Made by Lena