2009. március 10., kedd

Kiütve


Az elmúlt 24 órámat senkinek sem kívánom! Az elmúlt öt évben ez volt a legdurvább éjszakánk és legnehezebb napunk. Ha azt mondom, hogy ma hajnali hattól hétig aludtam egyszer (előtte semmit) és utána végre héttől kilencig, majd napközben kétszer voltunk kórházban a fülészeten akkor túl sok további magyarázatra gondolom nincs szükség.
A lényeg:
Kristófról már ma délelőtt kiderült a lázból, hányásokból, fülfájásból, hogy beteg. Délelőtt elmentünk a szokásos doki néninkhez. Jobboldali középfülgyulladást állapított meg és a dobhártyáján nőtt egy bulla (ez egy kis hólyag, ami iszonyúan fáj állítólag). Valószínűleg az éjszaka egyik felét a bulla miatt töltöttük ébren, mert fütyült a fájdalomcsillapítókra.
Dávid délelőtt tök jól volt, csak miután jöttünk hazafelé a kórházból kezdte el fájlalni a hasát, majd a száját (de azt egész éjjel, pici seb van benne, de reggel azt mondta, hogy már meggyógyult), belázasodott és végül 2 óra keserves sírás/nyöszörgés után mondta, hogy fáj a füle is. Így nem vártunk a gyerekdoki rendelésére, hanem visszamentünk a kórházba, ahol akkor már ügyelet volt. Bal oldali középfülgyulladása van Dávidnak, bulla nélkül. Ezért voltunk ébren az éjszaka másik felében, csak valószínűleg kisugárzott a fájdalom és ezért nem sikerült meghatároznia Dávidnak. Ráadásul még soha nem is voltak fülgondjai. Igaz, délelőtt a doki néni mondta, hogy 3-7 év között van tipikusan ez a probléma. Dávid mindjárt 3 éves lesz, a jelek szerint nem akart lemaradni. Csak az időzítést kell még gyakorolnia, mert elég hülyének néztek, hogy miért nem mutattam meg délelőtt őt is. Tök jókedvű, egészséges gyereket minek mutogassak. Most már tudom, hogy ez nem kifogás!:)

Egy jó dolog történt napközben! Megérkezett a táskám, amit Judittól kaptam!:) Élőben is fantasztikusan jó és szép!

7 megjegyzés:

Tigrislilijom írta...

Jajj szegénykéim! Nagyon belehúztatok a közepébe...
Iszonyú tud lenni magában is a fülfájás, de így - még nem is hallottam ilyen hólyagosodós cuccot... Mihamarabbi gyógyulást nektek!!!

Viki írta...

Szerencsére ma már sokkal jobban vannak, egész éjjel aludtunk.:) Ezt a hólyagot egy vírus okozza a dobhártyán és úgy értettem, hogy az infulenzához kapcsolódhat, nem feltétlenül jár együt középfülgyulladással is. Szerintem Kristófnak tegnap kipukkadt, mert kap fülcseppet is, ami vagy felszárítja vagy kipukkasztja a hólyagot. Tegnap a 2. fülcseppezés után tíz perccel elég sok vízszerű valami folyt ki.Azóta pedig nem fájlalja a fülét.:)

Tigrislilijom írta...

Huhhhhh és brrrrr - ez kész horror.
Egyszer már volt az egyik "fülérzékeny" gyerkőmnek olyan fülgyulladása, hogy azt hittük, rég túl vagyunk rajta. Kicsi volt még (kb. 1 1/2 -2 éves), nem mondott semmit, nem nyúlt a füléhez, rendesen nem kellett orrot sem fújnia/porszívóval sem jött semmi - tünetmentesnek tűnt - viszont egyszer csak trutyi folyt ki belőle... Nem teljesen volt olyan folyékony mint most nektek, inkább olyan takonyszerű. Azóta szerencsére nem bukkant újra föl a jelenség...

Örülök, hogy jobban vannak a kishapsik!

CsacskaMacska írta...

Szegények, nem egyszerű ez az év eddig. Örülök, hogy jobban vannak a srácok, legyen szép napotok!!!

amilgade írta...

Rátok jár rendesen! :-( Hihetetlen, hogy nem tudnak olyan gyógyszert kapni, amitől végre meggyógyulnának!!! Már több hónapja "kínozzák" őket. Szegénykék!

Viki írta...

Meggyógyultak múltkor. Csak éppen az oviba rengetegen viszik betegen a gyerekeiket! Nagyon ki vagyok bukva miatta, hogy ezért lesznek mindig betegek az én gyerekeim.

Tigrislilijom, lehet, hogy elhamarkodottan írtam, hogy már kifolyt, mert azóta is annyi jön. Valószínűleg a cseppek lehettek, csak így kifolyva sokkal többnek tűnik mint cseppentve.

márta írta...

Gyógyulást a kislegényeknek. Én is mindig idegeskedtem a sok beteg ovis miatt, bár van, akinek nincs más választása, mint vinni...És egy idő után azért megedződnek a gyerekek. ( Nálunk kb. egy évig tartott a kéretlen edzési időszak...Gondolom, ez nem vigasztal.)

 

Made by Lena