Hozzávalók:
- 20 dkg krémsajt
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 10 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- só
- 10-15 kanál baracklekvár
- 3 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja (kihagytam)
- 20 dkg dió
- 20 dkg étcsoki
- tojás és tej a kenéshez
- cukor a tetejére
- a tésztát robotgéppel összedolgozzuk, majd fóliában egy éjszakát pihentetjük a hűtőben
- másnap a tésztát négy egyenlő cipóra osztjuk, majd a cipókat erősen lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk
- megkenjük baracklekvárral, meghintjük a cukorral, a citromhéjjal elkevert apróra vágott dióval és a felaprított csokival
- derelyevágóval 8 felé vágjuk a köröket és az egyenlő háromszögeket kifli módjára feltekerjük
- a tetejüket megkenjük tojás és tej keverékével, majd megszórjuk cukorral
- előmelegített, 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük
2 megjegyzés:
:-)
Köszi a receptet!
Igazán nincs mit!:)
Megjegyzés küldése