2008. február 4., hétfő

Dávid és a zsebek


Az előbb pakoltam be a mosógépbe a ruhákat és szokás szerint csak Ákos zsebeit csekkoltam, hogy üresek-e. Azok voltak.:) Ami az elmúlt sok év gyakorlatát tekintve meglepő, de úgy látszik hatásos módszert vezettem be. Nagyon meguntam, hogy állandóan potyognak ki a százasok a zsebéből (meg a használt zsepiket sem szeretem vadászni), ezért kitaláltam, hogy amit ilyenkor találok az a "mosónő pénze" és nem adtam vissza neki, de erre szóban is felhívtam a figyelmét és látványosan gyűjtöttem a pénzt a fürdőszobában a tükör alatti kis polcon. 3 nap alatt összejött 700 Ft.:) A 4. naptól üresek voltak a zsebei, ugyanis napközben sokszor szüksége van apróra a parkolóórákhoz vagy vásárláshoz, ezért már elkezdett figyelni arra, hogy ne nekem adakozzon. Ha pedig már a pénzért is benyúl, akkor a zsepiket is kiszedi. Rendes pasi.:)
Tehát ma meglepődtem, amikor a ruhakupacból ömlöttek a cuccok. Azon még jobban, amit találtam.:) Dávid mackónadrágjai voltak a ludasok, mindegyikből potyogtak a játékcsavarok, anyák, kisautók, matrica. Komolyan mondom a kisvakond nadrágja kutyafüle Dávid ruháihoz képest! Most is tömve van a zsebe mindenféle kinccsel és nem szabad kivenni.:)
Sajnálattal nyugtáztam, hogy a következő években sem úszom meg a zsebürítéseket.

4 megjegyzés:

amilgade írta...

Szóval gyűjtőgető életmódot folytat a fiad!!! :-) Nekem szerencsém van. a férjem zsebei mindig üresek, én így soha nem nézek zsebeket. Még Macusét sem, Ő sem szereti telepakolni, még! ;-)

Névtelen írta...

Szóban forgó gyermek az én zsebeimet is telepakolta műanyag csavarokkal. Munkába menet vettem észre. Jól jöhetnek még napközben.

Viki írta...

Jó Neked!:)Imádom, amikor a sötét menetben véletlenül bent marad egy zsepi!

Viki írta...

Még Neked is jutott?:))Majd ne felejtsd el kivenni a zsebedből őket, mielőtt a szennyesbe teszed a ruhád!;-)Délutáni alváskor már Kristóf zsebében is találtam.

 

Made by Lena