2008. február 29., péntek

Benzoni


Tegnap kiolvastam Juliette Benzoni új könyvét (Marie sorozat). Hááát. Legszívesebben kihúznám a kedvenc íróim köréből, mert ez enyhén szólva is tragikus volt.
Igaziból a legelső sorozata tetszett, amit olvastam tőle (Hortense). Azért sorozat, mert szinte minden regénye 3 - 4 kötetből áll, volt olyan, ami ötből. Ez a Marie (szerencsére) csak kettőből, bár mintha a könyvesboltban láttam volna harmadik részt is, de a könyvtárban nem volt, illetve a történetet is lezárta, amennyiben a főszereplő halála lezárásnak minősül.:)
Mondjuk az tuti, hogy mindegyik egy kaptafa. Van egy gyönyörű fiatal lány, rosszul házasodik, közben megismerkedik az igazi szenvedéllyel, szül egy rakás gyereket (mindenféle apától), akikkel nem igazán törődik és állandóan menekül valami elől. Kb. ennyi és ezt most 860 oldalon taglalta.
A Hortense-ban az fogott meg, ahogyan a környezetet leírta, kastélyok, hímzett párnák, gyönyörű ruhák, udvari pompa. Ráadásul elsőre még a cselekmény is ismeretlen volt.:)
Illetve azért indul hatalmas előnnyel nálam ez a könyv és azért nem törlöm Benzonit, mert gyönyörű emlékem fűződik a regény utolsó oldalához. Kristóf ugyanis az utolsó lapnál jelezte, hogy ő akkor ezennel szeretne megszületni.:)

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Még nem olvastam tőle semmit! Akkor el sem kezdjem??? ;-)

Viki írta...

Nem igazán érdemes.Örültem, hogy könyvtári, mert ha megvettem volna ötezerért csúnya dolgokat mondtam volna végig.:)

 

Made by Lena