2008. február 6., szerda

Varrótanfolyam

Napok óta figyelem, hogy délután öt órakor menetrendszerint eluralkodik rajtam a sütési/főzési kényszer. Ma is. Mivel tegnap gyakorlatilag minden lisztet és vajat elhasználtam itthon, ezért maradt a főzés. Zöldborsós tejszínes szarvacskát csináltam, mert annak úgy is jót tesz, ha áll egy napig. Merthogy ez már a holnapi kajánk lesz.:)


Délután amúgy megpróbálkoztam a varrással, de húsz - harminc perc alatt úgy felidegesítettem magam vele, hgy gyorsan eltettem. Ja és ennyi idő alatt összesen egy db 5 cm-es csíkot varrtam. Az vett el egy csomó időt, hogy az alsó szálat, hogyan hozzam felszínre. Miutám minden létező módon kipróbáltam és nem ment, előkerestem a használati utasítást. Kiderült, hogy volt még egy variáció. Na jó, a kombinatorika tényleg nem volt az erősségem. Miután sikeresen megvolt az alsó szál, jött a felső. Úgy ahogy befűztem. Gondoltam, most már varrnék, de nem indul. Nem volt rajta a talp vagy mi, ami a tű körül kellene, hogy legyen és eddig mindig ott volt. Újabb pár perc keresgélés, anyázás stb. Ugyan a "légy kreatív" mozgalmam annyira nem volt sikeres az alsó szállal sem, de valamilyen megfontolásból úgy gondoltam, hogy egy talp feltétele nem lehet nagy kunszt. Próbálkoztam. Végül megkerestem az útmutatóban az ide illő részt. Ez is megvolt, lehet varrni. Bekapcsoltam, nyomtam a pedált, varrógép hangot adott, az anyag csúszott a tű alatt, kezdtem mosolyra húzni a számat, amikor nézem, hogy, ami kijön anyag, abban nincs cérna, csak lyukas lett. Újrafűztem. Megint nyomtam, de valami megint rosszul volt, mert egyrészt lazán varrtam, másrészt totál öszegabalyodott a cérna és harmadrészt a varrógépből sem tudom kiszedni. Mármint az alsó szál alulról teljesen elfoglalta a varrógépet és hiába küzdöttem vele, nem tudtam kiszabadítani. Ennél a pontnál szállt el végleg az agyam és visszavittem a gépet a helyére. Apuék jönnek pénteken, majd megkérem, hogy nézze meg mit csináltam és mutassa meg újra (ez lesz a 4. alkalom és alkalmanként 1 órán át magyarázza) hogyan kell varrni. Szegénykém lassan a kardjába fog dőlni, mert ő tök egyedül tanulta meg, a lánya pedig ilyen szinten leledzik. Ezért különben én is mérges vagyok, miért nem tudtam egy icipici tehetséget örökölni tőle?

4 megjegyzés:

amilgade írta...

Anno 10 éve én is elkezdtem varrni! Max. szoknyákat tudtam készíteni magamnak, de azok hordhatók lettek. A felsőkkel komoly gondjaim voltak, így azok otthoni viseletre ítéltettek. Tavalyelőtti szülinapomra kikunyiztam egy varrógépet. Most a gyereknek varrok ágyneműket. Még mással nem próbálkoztam, mert rengeteget felejtettem, sajnos. Nem annyira nehéz varrni, csak a cérna befűzése a komplikáltabb, először. Szerintem hamar ráérzel!!!

Viki írta...

Nekem is 2 éve van gépem. Azóta félévente 1 órát magyaráz apu. PErsze mindig ugyanazt.:)
Ágyneművarrással is nagyon kiegyeznék!!!:)

Névtelen írta...

Sziasztok!
Ha rendesen meg akartok tanulni varrni gyorsan és hatékonyan, akkor menjetek el ide (már ha budapestiek vagytok)
http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=varrotanfolyam
Én is ide jártam és azóta rengeteg dolgot csináltam. Azt néztem most van valami ingyenes tanfolyam is, arra mindenképpen érdemes elmenni.

Viki írta...

Köszi!!! Köszi!!!Köszi!!!!:) Holnap fel is hívom őket!:)) De jó, hogy írtad!

 

Made by Lena