2008. február 7., csütörtök

Angol

Ma este úgy gondoltam, hogy elkezdem a nyelvtanulást és erre esténként egy órát szánok.
Be is állítottam a sütő óráját, hogy 60 perc múlva sípoljon. (ma nem sütöttem semmit és nehogy kijöjjön a gyakorlatból a sütőm, plusz, mert nem találtam a telefonom) Az első 10 percben azon gondolkoztam, hogy némettel vagy angollal kezdjem–e. Végülis legyen az angol. O.K., de mibe írjak. Hoppá! Füzetmániás vagyok.:) Szóval eltelt pár perc (mint később kiderült pontosan 40) mire összegyűjtöttem minden füzetet. Ugyanis kell szótárfüzet, az könnyen ment, csak meg kellett keresni. Utána kell egy olyan füzet, amibe a feladatokat oldom meg. Na ez már nehezebb eset. Van egy gyönyörű, rózsaszín lapos, pillangós (nem szeretem a lepkéket, de ez már annyira giccses, hogy tetszik
:)) füzetem, ezt vettem elő első körben. De belelapoztam és elbizonytalanodtam, hogy most tényleg angolra pazaroljam el?. Elkezdtem tűnődni azon, hogy mire használhatnám amúgy (szerintem ennél a pontnál szenvedtem el egy nagyobb időveszteséget) pl. sportnaplót vezethetnék. Haha. Már van egy, még 1994-es felirattal és csak az első 4 oldal telt be. Étkezési napló? Minek? Meg az is van, tavalyról egy egész oldallal teleírva. Más variáció nem jutott eszembe, így befogtam angol füzetnek. Bár ez némileg igazságtalanság, mert németre nem lesz ilyen szép füzetem. (ezen is tűnődtem pár percig). Végül elővettem a kedvenc tollaimat, sorkiemelőket, ceruzákat. Majd rájöttem, hogy a könyvet sem ártana megkeresni. Mire azt is felkutattam le is telt a 60 perc. Úgyhogy elégedetten elpakoltam mindent. Holnap németezni fogok.:)

4 megjegyzés:

amilgade írta...

;-) Tudod kísértetiesen hasonlítasz rám, vagy én rád!!! :-) A tanulás nekem is így kezdődik. Viszont irígyellek, hogy elkezded az angolt!!! Nekem is kéne, mert már alig tudok + plusz a sógornőmmel is tudnék végre normálisan beszélni, és nemcsak 3 igeidőt használni!!! :-)

Viki írta...

Angol a sógornőd? Na hajrá! Bár, a gombászás, hímzés mellett gondolom nem sok időd marad még erre is.

Unknown írta...

:D
nem mondom, hogy csak így tovább, hanem inkább hogy hajrá. Vagy állítsd be 120 percre az órát... (na persze én is itt pötyögök meg mindenhol máshol, ahelyett, hogy cikket pötyögnék, amit ma kell leadni, hehe)

Viki írta...

Ma??? Akkor húzz bele, Hugi!:)Ááá, 120 perc az sok, annyit nem fizetek magamnak.:)

 

Made by Lena