A Dr. Oetker tett be rengeteg újságba az instant élesztőjéről reklámanyagot és abban találtam a receptet.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 tasak Dr. Oetker instant élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csapott evőkanál só
- 250 ml langyos víz
- 250 g zsírszegény túró
- 4 evőkanál olívaolaj
- szezámmag, mák, köménymag, durvább szemű só
- a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk és az élesztővel jól összekeverjük
- hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) magas fokozaton kb. 5 perc alatt jól összedolgozzuk
- a tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (alsó-felső sütésre tettem be a sütőbe 50 fokon 25 percre)
- a tésztát enyhén belisztezett munkalapon még egyszer jól átgyúrjuk és négy egyenlő részre osztjuk
- formázzunk kb. 40 cm hosszú hengereket a tésztából és helyezzük a tepsibe
- kenjük meg a bagettek tetejét kevés vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, mákkal, szezámmaggal vagy durva szemű sóval
- végül a tetejüket ferdén vágjuk be és hagyjuk a tésztát még 30 percig meleg helyen kelni (ismét sütő 50 fok)
- a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a bagetteket megsütjük
- kb. 200 fokon (előmelegítve)
- kb. 180 fok (előmelegítve)
- 3-4. fokozat (előmelegítve)
- kb. 25 perc
2 megjegyzés:
Köszi!!!
Szívesen!:)
Megjegyzés küldése