2008. március 23., vasárnap

A Menü


Ebédre a következő névre hallgató eledelt kreáltuk Ákossal: töltött sertéskaraj rozmaringos morzsabundában. Mivel leírni is alig tudom a kaja nevét, megjegyezni pedig végképp nem sikerül, ezért az elkészítéséhez sem fűztem nagy reményeket. Mint menet közben kiderült Ákos sem. Pedig!!! Olyan frankó lett, hogy Kristóf két komplett adagot evett belőle és Dávidnak is csúszott. Bevallom, nem kóstoltam, de nagyon jól nézett ki.:) Viszont én is dugig tömtem magam. Ugyanis tegnap vettünk tzadzikit (és meglepő módon végre finomat fogtunk ki) és azt ettem krokettel és sültkrumplival. A krokett is új próbálkozás volt, mármint a típusa, de olyan finom, mintha krumplipürét paníroztak volna be! Na most, hogy így írom rájöttem, hogy elég bevállalós volt ez az ebéd ennyi új dologgal. Viszont régen ettem ilyen jót...itthon.

A mai sikeren felbuzdulva, el is határoztuk, hogy aktívabban próbálgatjuk az új kajákat. Azért van folyamatosan többes szám, mert még mindig nem nyúlok hozzá a nyers húshoz, hiába győzködöm magam már egy ideje. Sőt, a karajnak mint az ma kiderült, a szagát sem nagyon csípem úgy nyersen, ráadásul nem is tudom megítélni, hogy szép-e a hús vagy sem. Szerintem mindegyik gusztustalan és kukáznám. Így Ákosra hárul a hússal való foglalkozás, de szerencsémre ő is szeret szorgoskodni a konyhában.:)



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

miért, mi baj a hússal? vega vagy?

Viki írta...

Nem vagyok vega, csak nem szeretem a húst és a tojást, egyszóval mégis vega vagyok, de nem elvi okokból:) Kiskoromban is órákig tartogattam a számban a húst, nagyobb gyerekként is kerültem, ha lehetett (pedig anyuék is csak a csirkemellett ill. a tök vékony karajt eszik meg), 16 évesen pedig ettem egy olyan hot-dogot, ami után 10 évig nem ettem semmi húst.Brrrr.Amikor Kristóffal terhes lettem, akkor viszont húst hússal toltam, annyira kívántam.:) És a szoptatás alatt is, de Dáviddal már csak normális mennyiségben ettem, azóta pedig a csirkemell kb.havonta egyszer-kétszer lemegy, de csak, ha nagyon vékony, nagyon omlósra van sütve.Dávid is ilyen válogatós hús terén. Kristóf pedig imádja!Csakúgy mint Ákos.

amilgade írta...

AJAJ elég nehéz lehet!! Mármint a megoldás, hogy Kristóf és Ákos és Dávid + Te!! Én sem szerettem hozzányúlni, még most is van olyan hús, amit bizti nem veszem a kezembe!

Viki írta...

Tegnap kiderült, hogy apukám sem szeret hozzányúlni, úgyhogy megvan honnan örököltem.:)

 

Made by Lena