2008. március 21., péntek

Durva!



Tegnap kivégeztem az Ártatlan embert!
Na jó, nem mentem át hóhérba, csak kiolvastam egy könyvet. John Grishamtől. Azt csak az utószónál tudtam meg, hogy miért volt annyira tragikus, mondhatnám sz@r. Addig csak szívtam vele és szidtam, hogy hogyan lehet ilyen pocsék módon írni, amikor rá ez nem is jellemző. A történet viszont érdekelt, ráadásul vártam, hogy a narrátoros stílus mikor vált át élvezhetővé. Nem váltott. Mint kiderül azért, mert ez a könyv műfajilag tényfeltáró irodalom osztályba sorolható. Azaz megtörtént. Akkor pedig azon akadtam ki, hogy igaz, amit olvastam! Nevezetesen, olyan frankón működik az amerikai igazságszolgáltatási rendszer (gondolom nem csak az amerikai), hogy könnyedén kerülnek ártatlan emberek a Siralomházba ill. börtönbe. Igazán megnyugtató!

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Észrevetted hogy az amerikai igazságszolgáltatásról mennyi filmet/könyvet készítettek??!! Kiváncsi lennék nálunk milyen az igazságtalan ítélet arány???

Viki írta...

Nem vagyok túl optimista. A suliban azt mondta az egyik tanárom, hogy vigyázzunk magunkra nagyon, mert ha egyszer valakit elkap a mókuskerék, akkor nehezen szabadul.

 

Made by Lena