2008. március 31., hétfő

Kakaós kuglóf (recept)


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak Dr Oetker instant élesztő
  • 0,5 dkg só
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 4 db tojássárgája
  • 26 g kakaó
  • 2 dl tej
Elkészítés:
  • a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyesdést készítünk, amibe beleöntünk 1 dl langyos tejet, az élesztőt és 1 kávéskanál porcukrot. A gödör széléről hozzákeverünk egy kevés lisztet, letakarjuk és 15 percig kelni hagyjuk (sütőben: 50 fokon)
  • 15 perc után hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a kakaót! (a vajat pedig felolvasztva) és a robotgép dagasztó spiráljával alaposan összekeverjük
  • a tészta felét kivesszük egy tálba
  • a másik felébe beleszórjuk a kakaót és robotgéppel tovább keverjük, pici tej még lehet, hogy kell bele
  • mindkét tálat konyharuhával letakarjuk és kétszeresére kelesztjük (kb. 25-30 perc)
  • kuglófformát vastagon kikenünk vajjal
  • a tésztákat átgyúrjuk és a formába tesszük (alulra a vaníliást, majd rá a kakaóst)
  • letakarva 1 órán át kelesztjük a sütőben 50 fokon
  • majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük
Ha valamit rosszul fogalmaztam szóljatok!:)

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Köszönöm!!! Ma nem sütöttél valami finomat???

Viki írta...

Nem, ma nem.:)Ma hímeztem. Viszont holnap vagy holnapután kipróbálok egy újdonságot!

 

Made by Lena