2009. február 15., vasárnap

Sajtos sós rúd



Isteni lett!!! Kristóf totál elájult tőle. Letolt mellé 2 bögre tejet és reggelire is ezt kér.:) Dávid is küldte tisztességesen, úgyhogy gyakrabban sütök majd ilyet. Külsőre (főleg a képen) annyira nem tarol, dehát az ízre mentem...ismét!;-)

A recept:

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg RÁMA
  • 1 pohár tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojásfehérje
  • sajt
Elkészítés:
  • a lisztet elmorzsoljuk a Rámával
  • hozzáadjuk a tejfölt és a sót
  • pár órára/napra hűtőbe vele
  • kb fél centi vastagra nyújtjuk
  • tojásfehérjével megkenjük, sajttal megszórjuk
  • csíkokra vágjuk és átügyeskedjük a tepsibe
Sütés:
  • elektromos sütőben: (előmelegített) 180 fokon 20 percig

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

és ha ebbe még egy kis juhtúró is kerül - aminek az íze csak éppenhogy érződik.. isteni..
ja amúgy, egy trükk. ha előbb kened, szóród és átemeled a tepsibe és ott vágod szét és húzod kicsit szét őket, akkor sokkal egyszerűbb a dolgod.. :D

Viki írta...

csak van ez az edény/tepsi összekarcolós mániám:))

leda írta...

De jól néz ki! Csak ne kellene annyit állni hagyni...

Viki írta...

köszi:)

Névtelen írta...

Sütőpapíron és műanyag derelye vágóval (így kell írni?), szeritmem, tuti nem karcolod össze..

Kriszti írta...

Ne nevess ki, de én tortalapáttal (vagy széles pengéjű késsel) teszem át a sósrudakat a tepsibe. Utána már könnyen meg tudom igazgatni, hogy legyen egy kis hely közöttük. Ha összesül, akkor még melegen kiszedem, és késsel vagy a derelyevágóval szétvágom.

Viki írta...

jah, hát derelyevágóval nem is, de nekem olyanom nincs:) hatalmas pengéjű konyhakést használok, mert azzal pakolom át a tepsibe mint Kriszti:)

amilgade írta...

Nekem tetszik a kinézete, az íze meg isteni lehet! Köszi a receptet!

Viki írta...

szívesen!:)

 

Made by Lena