2009. február 16., hétfő

Nyugdíj


Nem szoktam politizálni, nem is szeretnék ezen változtatni és nem is értek hozzá.:)
Tehát csak mint érdekesség szereteném közzétenni, hogy az előbb hallottam a rádióban, hogy a nyugdíjkorhatárt 2025-től 65 évre szeretnék emelni. És én még itt izgultam, hogy ha 40 éves koromig itthon maradnék a gyerekekkel, akkor összejönne-e a nyugdíjhoz szükséges (ami akkora már úgyis becsődöl) 20 év munkaviszonyom. Mindenesetre ezen már nem kell paráznom.:) Bár, ezt a 20 évet is tuti megemelik min. 25-re...
Amúgy, csak úgy kíváncsiságból rákerestem a KSH-nál és 2005-ben a magyar pasik átlagéletkora 68,6 év volt! 3,5 év nyugdíj...hmmm.

7 megjegyzés:

Tigrislilijom írta...

Az azért mégiscsak arcátlan "lenne" (még a kevésbé vájtfülűek is kihallanák belőle), ha nem lenne egy kis "ráhagyás"... :-(((( Így talán még le lehet nyomni a nép torkán. Nem akarom hallani én sem a politikát (napi szinten sem), de hát még a csapból is az folyik. TV-t nem tudom milyen régóta nem nézek - kivételt csak a gyerekcsatorna képez néhanapján (közösen a gyerekekkel).

Barbi írta...

Engem sem érdekel a politika, de ezen én is kiakadtam! Hihetetlen, hogy az ember ledolgozza az életét és marad 5 éve pihenni és meghalni... Legalább olyan nyugdíj lenne, hogy az 5 év alatt kirúghatna a hámból (ha még bír). Az is eszembe jutott, hogy mint tanítónő 65 évesen bebotorkálok az osztályba bottal, a gyerekek körberöhögnek, nem hallom hallókészülékkel sem, hogy mit mondanak, és fellöknek a folyosón. Én mindig a Discovery-t nézem, engem az nyugtat meg.

Viki írta...

különben még azt sem értem, hogy ki fog foglalkoztatni ilyen idős embereket...már a 45-50 éves sem kell sehol, akkor a hatvanasokra képzelem, mekkora kereslet lesz.
Tényleg, egy 65 éves tanárnőt eszméletlenül öregnek találnak majd a gyerekek...

amilgade írta...

Úgy tudom Németországban 68 éves korukig dolgoznak a férfiak, mivel az átlag életkor 80 akárhány év! :-( Ezzel senkit nem akarok elijeszteni!
A 2005-ös KSH adatokkal csak annyi a bajom, hogy szerintem nem reális. Nézzük már meg, kik járnak az utcán (öregek)! A 30-as években született emberkék, és slussz.
Szerintem max. 58 éves korukig foglalkoztatják majd az embereket, utána meg kirugják. Csak azt nem értem, mindenki tudja, hogy nekünk nem lesz nyugdíj, akkor mi a fenének fizetem!!!!!!!!

Viki írta...

mert nem magadnak fizeted, hanem a szüleidnek, nagyszüleidnek, mármint a TB-be menő részt...
szerintem azért a férfiak tényleg hamarabb meghalnak, mint a nők. alapvetően az utcánkban is egyedülálló idős nénik laknak és pl. nekem is a 2 nagymamám él, de a nagypapáim már régen meghaltak.

Judit írta...

Mi is mindig nevetgélünk, hogy hogyan fogok szaladni a gyerekek után az oviban 65 évesen, egyébként már pszichésen gyagya leszek addigra (már most is néha)

Viki írta...

hát igen, addigra pont elkezded élni a 2. gyermekkorodat!:)

 

Made by Lena