2008. augusztus 8., péntek

Krumplis pogácsa


Húúú, ma olyan isteni krumplis pogit sütöttem, hogy mire észbekaptam, hogy megörökítsem az utókornak, már el is fogyott.:) Ugyanis anyuék is itt voltak és apukámnál is nagy sikert aratott.
A receptet itt találtam, igaz eredetileg kétmagos pogácsa néven fut. Viszont magvakat nem tettem bele.
Biztos, ami biztos bemásolom ide is a receptet.

Kétmagos pogácsa


Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg Ráma margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2,5 dk élesztő
  • 1 csapott evőkanál só
  • kevés cukor
  • 5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag

Elkészítés:


A lisztet elmorzsolom a margarinnal (én robotgéppel vagy kenyérsütő géppel dagasztom), hozzáadom az összetört főtt krumplit (ha maradék főtt krumplit használok, akkor a legfinomabb reszelőn lereszelem. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik (ez max. 2 perc), ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat.

Hagyom egy órát kelni. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben megsütöm.


Megjegyzésem: elektromos sütőben 25 percig sütöttem 210 fokon.

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Hmm! Finom lehet!!! Köszi a recepted! Most visszaolvaslak! ;-)

Más! Nézz be hozzám, kaptál valami ajándékot...

Viki írta...

Köszi!:) Megtaláltam, kedves Tőled nagyon!:)

 

Made by Lena