2008. augusztus 22., péntek

Fánk


Már kezdtem azt hinni, hogy sütögetés terén az amatőr kategóriából átnevezhetek a középhaladóba. De nem! Erről ma száz százalékosan meggyőződhettem, amikor mindkét tenyeremen sikerült teljes lefedettséget elérnie, sőt a két kezem között egy töretlen hidat is képeznie egy lisztes, tojásos, élesztős masszának.
A receptet még tavasszal anyóspajti diktálta le, fejből! Ráadásul nem is nagyon tudta az arányokat, csak úgy tippelgetett, de hihetőnek hangzott. Azt mondta, hogy folyós tésztát kell kapnom a végére. Ez az volt, be is tettem keleszteni a sütőbe, erre másfél óra múlva (amikor eszembe jutott az udvaron, hogy "húúúú a fánk") úgy megdagadt, hogy kifolyt a keverőtálból , így a sütő is jó dzsuvás lett. Elvileg nyújtani kellett volna ekkor, ezért még hozzáöntöttem jó 30 dkg lisztet, de csak azt értem el, hogy egy összetöpörödött lisztes, de még mindig ragadós gombócot kaptam. Itt feladtam és irány a szemetes. Még szerencse, hogy ma jönnek a kukások, így legalább nem rohad egy hétig a kukában. Ezáltal le is szűrtem a mai délelőtt tanulságát: új sütivel/kajával csakis péntek délelőtt szabad kísérletezni!
Azért mindjárt rákeresek a neten valami fánkreceptre, csak úgy kíváncsiságból, hogy hol ment félre a dolog.

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Anyukám fánk tésztája rugalmas, ha érted hogy mit zagyválok itt. ;-)
Én ma a pizzával jártam így, azaz jó lett, de nagyon paráztam, mert az új sütőmbe még nem készítettem, és teljesen másként viselkedett.

Viki írta...

Ha nem találok használható receptet, akkor lehet, hogy elkérem anyukádét.:)
Na igen, minden sütőt ki kell ismerni.:) Nekem is át van húzva minden 2 évvel ezelőtti sütési időm és hőfokom, mert a mostani sütőm totál másképp süt, pedig ugyanúgy villany volt mindkettő.

 

Made by Lena