2009. május 12., kedd

Játékok


Vasárnap érte el az ingerküszöbünket a lakásban felhalmozódott játékok mennyisége. Illetve az a tény, hogy abból áll a játszás, hogy mindent szétdobálnak a nappaliban és a gyerekszobában.
Ezért úgy döntöttünk miután többé-kevésbé szátválogattuk a játékokat (ez egy napi meló volt) különböző dobozokba, hogy egy részük felkerül a padlásra. Heti váltásban lehet kérni valamelyik dobozt.
Persze vannak fixen a gyerekszobában levő játékok. Pl. a legók, könyvek, rajzcuccok, plüssállatok, társasok, orvosi felszerelés. (ezekből is bőven tudnak hatalmas kupit csinálni, ahogy ma látom)
Viszont az autók, sínek a vonatokkal, építőkockák, rengeteg apró kis műanyag játék, amik végképp csak szétdobálási célt szolgáltak. Szóval ezeket hetente váltjuk. Illetve a nappaliban volt egy nagy játszókonyha és szerelőpult is, természetesen rengeteg konyhai kiegészítővel és szerszámokkal. Na ezekre is sikerült bevezetni azt a rendszert, hogy minden héten csak az egyik van lent. Most éppen a konyha, amiről már kitalálta Kristóf, hogy játékból az a szerelőpult és a műanyag zöldségek a szerszámok.
A rendtől még mindig elég messze vagyunk, de legalább az első lépéseket megtettük.;-)

3 megjegyzés:

amilgade írta...

Mi a kiselejtezett játékokat a hétvégi házunkba visszük, de otthon azért még mindig nem férünk tőlük. ;-)

Tigrislilijom írta...

Na, nem hiába beszélgettünk erről ennyit ;-)
Tökéletes nálunk ezután sem lett, viszont ezerszer könnyebb behajtani a rendrakási követelést :-D

Viki írta...

Az biztos!:)

 

Made by Lena