2009. április 26., vasárnap

Stephenie Meyer : Újhold


A megjelenés napján (ápr. 23.) délben kaptam kézhez!:) Köszönet érte az Alexandrának, bár többször nem nagyon fogok náluk vásárolni, mert ők is már csak 15% kedvezményt adnak. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy megnyugodva láttam, milyen vastag a könyv -583 oldal-, úgyhogy ez kitart egy darabig. Igen, egészen pontosan április 24-én délután kettőkor tettem le.:) Közben persze zajlott a rendes életünk is, tehát alapvetően csak éjszaka volt időm olvasni, de akkor volt. 24-én nem kellett volna sok smink ahhoz, hogy hitelesen előadjam a női főszereplőt.:))
Szóval, gondolom nem kell részleteznem ezek után, hogy megint telibe talált a könyv, habár még mindig leginkább a romantikus tiniregények közé sorolom.

Amikor megrendeltem a könyvet, rögtön megvettem mellé angolul az első és a harmadik részt is. A negyediket már nagyon bánom, hogy nem, mert alig lehet kapni.
Az volt a koncepció, hogy úgyis kell(ene) angolozni már egy ideje. Egészen pontosan 8 hónapja, ha az eredeti terveimet veszem alapul. Tehát ezek a könyvek remekül öszötnöznek majd. Eredetileg az első részt szerettem volna újra elolvasni, hogy némileg visszarázódjak a nyelvbe, de miután letettem a második részt magyarul, elképzelni sem tudtam, hogy ne a folytatást válasszam inkább. Így éppen a harmadik részt olvasom. Hááááát az benne a pozitív, hogy ezt nem olvastam ki 24 óra alatt.:D Sőt minden jel szerint elleszek vele egy ideig és fény derült arra is, hogy az igeidőket és igemódokat sürgősen át kellene néznem. Bár így sem rossz a történet, kicsit tényszerűbb és vázlatosabb, ami összeáll a fejemben, de eddig képben vagyok.:) Legalábbis szerintem. Azért kíváncsian várom az őszi, magyar megjelenést. Lehet, hogy meg fogok lepődni!;-)

2 megjegyzés:

márta írta...

Ja, hát ezt aláírom, hogy idegen nyelven feleannyira gyorsan sem megy az olvasás, de én is pont így tanulok. Muszáj motiváltnak lenni. Van, hogy kijegyzem az érdekesebb szófordulatokat, bár a jegyzeteket aztán soha nem olvasom vissza.

Viki írta...

óóó, ez ismerős:) az első angolul játszott szerepjátékomat szabályosan kiszótáraztam:D Mára már csak ennyire emlékszem belőle: "What do you want outlander?":)

 

Made by Lena