2008. december 23., kedd

Izgalom


Az elmúlt 2 és fél órámat az ellenségemnek sem kívánom.
Kristóf már harmadik napja szedi a 2. doboz antibiotikumot. Tegnap reggelre enyhe hasmenése lett, ami ma délelőttig olyan szinten jelentkezett, hogy evés után 5 órával jött ki belőle. Most az ebédnél viszont azonnal Szegénykém nyolcszor(!) ment ki WC-re és minden amint bemegy, rögtön jön is ki. Azóta is.
A riadalmam fő oka az volt, hogy a gyógyszer betegtájékoztatójában az áll, hogy hasmenés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy álhártyás vastagbélgyulladást okoz (nem tudom mi ez, de én is rögtön mentem a WC-re:)) és kórházi kezelés szükséges meg minden, de ne ijedjek meg a felsorolást olvasva, hanem hívjam fel a kezelőorvost. (ez így tényleg szó szerint benne van a végén, amikor az ember már gyakorlatilag félholtan olvassa az utolsó sorokat). Így hát fel is hívtam a kórházt és annyira szerencsém volt, mert igaz, hogy ügyelet van már, de egy nagyon profinak tűnő és nagyon kedves főorvosnőhöz kapcsoltak, aki rögtön megnyugtatott, hogy semmi gond. Az a betegség nagyon ritkán fordul elő és más tünetei is lennének és nevetve hozzátette, hogy ne olvassak annyi internetet.:) Megnyugtattam, hogy rutinos anya vagyok ezen a téren és csak a betegtájékoztatót böngésztem. Ami azért szerintem jogos. Erre nem válaszolt.
Viszont minden másra igen és olyan megkönnyebbülést éreztem a beszélgetés végén, mint már nagyon régen. Ugyanis lelki szemeim előtt már megjelent a kép, amit a következő pár napot kórházban töltjük, Kristófon infúzió stb. Áááá, nem paráztam rá a szitura.
A lényeg, hogy amíg nem fáj a füle, nem lázas és hajlandó inni, addig nem kell bemennünk a kórházba.:) A gyógyszert abba kell hagyni és a hasmenésre adjak Normaflore-t, illetve sós leveket is igyon. Szerencsére iszik rendesen Kristóf és étvágya is van, így remélem, pár nap alatt meggyógyul. A fülének pedig bízom benne, hogy ez a 3 nap is segített!

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Szegényke! Normaflore-t szedtek?? Hátha visszaállítja valahogy a bélflóráját!

Viki írta...

Normaflore nagyon sokat segített! Már végre nem az van, hogy amint eszik, rögtön WC-re rohan.

 

Made by Lena