2008. április 13., vasárnap

A bácsika


Ma anyóspajtiékhoz voltunk hivatalosak ebédre, ami 1 óra kocsikázást jelent. Alig indultunk el, amikor elénk került egy őslelet kocsi, ami egy szintén sok mindent látott utánfutót húzott, amin kb. öt darab eszméletlenül rozsdás hordó volt. A kocsi harminccal ment, de nem lehetett leelőzni, mert éppen kettő körforgalomhoz értünk, amit tízzel sikerült végigdöcögnünk. Utána nagy megkönnyebbüléssel lehagytuk, de megnéztem a vezetőt. Minimum 85 éves volt a bácsika, totál ráhajolva az oldalsó ablakra, hogy lásson is valamit a visszapillantóban, ugyanis Ferihegy közelében akart rákanyarodni a gyorsforgalmira!!! Megállapítottam, hogy kész életveszély a bácsi és különben is, szerintem 80 év felett már nem lenne szabad vezetni.
40 perccel később.
Már 30 perce szívtunk a Hungária körúton, amikor is a szélső sávban elhajt az utánfutós bácsika. Azt hittem rosszul látok, de a rohadó hordók elég jól beazonosították. Közvetlenül mögötte egy másik utánfutós kocsi jött, akinek éppen akkor sikerült megelőznie őt a mellettünk levő sávban, így láttam, hogy ők is benéztek a bácsika ablakán, majd látványos röhögésbe kezdtek. Legszívesebben szóltam volna nekik, hogy ne nevessenek előre, mert a bácsika csodákra képes.:)
Ettől függetlenül elvenném a jogsiját.

4 megjegyzés:

amilgade írta...

Ismerek egy öreg fodrász bácsit, aki csak most, tavaly nem kapta meg az orvosi engedélyt a jogsihoz. A bácsi 89 éves, és baromira le van lassulva. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan tudott eddig vezetni.

Viki írta...

ilyenkor nem értem, hogy miért is nem merek vezetni. bár talán pont ezért, mert nem magamban nem bízom, hanem a többiektől félek.

Csilla írta...

Egyetértek veletek! Ilyen idős korban már én sem adnék jogsit.Az én szomszéd bácsim is 80 körül van,és amikor tolat ki a kapuján,csakugy bőgeti a motort.Szóval már nincs érzéke a pedálok használatához sem.

Viki írta...

Na igen és valószínűleg a reflexei sem az igaziak már.

 

Made by Lena