2008. április 7., hétfő

Piskótatekercs

Kettő recept alapján hoztam össze az én verziómat.:)

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 4 púpozott evőkanál cukor
  • 4 púpozott evőkanál liszt (rétes vagy finom)
  • kicsi vaj
  • lekvár
Elkészítés:
  • a tojások sárgáját a cukorral habosra (majdnem fehéredésig) kell keverni
  • a lisztet rászórni, majd jól kikeverni (robotgéppel)
  • a tojásfehérjét kemény habbá verni
  • fakanállal hozzákeverni a fehérjét a lisztes masszához
  • vajjal kikent, liszttel behintett tepsibe önteni és hideg sütőbe tenni
  • kb. 180 fokon 20 perc alatt megsül
  • melegen, konyharuhával feltekerni
  • miután kihűlt, lekvárral megkenni és visszatekerni
Az egyik recept hangsúlyozta, hogy rétesliszttel kell csinálni, de úgy még nem próbáltam.:) Lehet, hogy még jobb lenne.
Jaaa, és a sütő mérete is számít. Nem a zsírfogó, de majdnem akkora lapos tepsi.
 

Made by Lena