2008. június 30., hétfő

Cserebere


Még a lepattintásról jut eszembe, hogy múlt héten Hugi kísért el minket a dokihoz, hogy Kristófra vigyázzon, amíg Dáviddal bent vagyunk.
Nyugatinál találkoztunk és természetesen Kristóf rögtön Rita kezét fogta meg. Erre, fél perccel később már Dávid is ott nyújtogatta a mancsát Tesómnak. Így végül gyerekmentesen slattyogtam mögöttük.:) Nem azt mondom, hogy rossz volt, na de csak így dobni?!:)

Végül kiderült, hogy nem csak Kristófra kellett vigyáznia Ritának, hanem a vérvétel után Dávid sírásától már tényleg nem hallottuk egymást a dokival, így Dávidot pár perc után kiadtam Huginak. Miután végeztem és kijöttem a rendelőből, azt láttam, hogy Hugi ugyanabban a pózban ül Dáviddal, ahogyan én szoktam vígasztalni.:) Ez csak azért volt meglepő, mert szerintem soha nem látott minket még így Rita. És már nem is sírt Dádipajtás.:))

Annyi nyomot hagyott Dávidban a dolog, hogy aznap délután Krisófot ceruzával a kezében üldözte, hgy "Szuri, szuri". Másnap pedig nekem épített legóból egy extra méretű injekciós tűt és azt nyomta a lábamba, karomba teljes erőből, hogy "Szuri!" Szerencsére azóta leszokott róla.

Sütögetés


Már komolyan nem is emlékszem arra, hogy mikor sütöttem bármi is, de ma pótoltam rendesen a lemaradásomat.
Délután sütöttem egy kakaós kuglófot. Annyi módosítással, hogy teljesen kakaós lett, mert a szimplán vaníliás részét nem ették meg a gyerekek. (lehet, hogy az anyjuktól látták?). Ezt holnap reggelire szánom.
Illetve az előbb a beteg kismackómnak csináltam egy hatalmas adag mézeskalácsos pogit. Igaz, hogy ez Karácsonyi süti, de aaaaannyira imádja!:)

Belejött...


... Kristóf a nagyszülőzésbe, ugyanis vasárnap voltunk anyóséknál és Kristóf kitalála, hogy ott szeretne aludni, így jövő héten pénteken megy hozzájuk, de szombat este már hazahozzuk. Elsőre mindenkinek elég egy éjszaka.:)

Ja, és az én szüleimhez pedig augusztus első hétvégéjére ismét bejelentkezett.:)

A kérdés


Kristóf ma ebéd közben váratlanul bedobta a témát, hogy ő szeretne még egy kistestvért és mikor lesz a pocakomban? Hááát, gondoltam időnyerési céllal megkérdezem Dávidot is, hogy mit szól a dologhoz. Ő egy határozott "Nem"-mel válaszolt, de szerintem még nem is igazán értette, hogy mit kérdezek, csak mostanában ugye az a tuti, ha nemet mond mindenre. Mármint szerinte. Viszont Kristóf rögtön kezelésbe vette Dávidot, hogy jó dolog a kistesót, így fél percen belül, már a kicsi is kántálta, hogy "jó, jó".:) Jött a nagy kérdésem, hogy kisfiút szertene vagy kislányt. A válasz: "Fiút", Dávid szintén: "Fiú, fiú".
Na és akkor jutott el Kristóf agyáig a lényeg ismét: "De anya! Hogy kerül a pocakodba a kisbaba?".
Dávid remek érzékkel pont a kérdés végén öntötte magát nyakon egy pohár vízzel, így megúsztam a válaszadást. Pedig lassan el kell magyaráznom.

Így is lehet!


Ugye múlt héten szerdán dél körül voltunk a dokinál és ma reggel hatkor e-mailben(!) már meg is kaptam az eredményt! Hoppá!

2008. június 26., csütörtök

Tortúránk


Voltunk délelőtt a Lyme központban. Itthon összeírtam minden fontosabb dátumot és eseményt a kullanccsal kapcsolatban és jól is jött, mert Dávid úgy sírt az elején, hogy nem sok mindent hallott a a doki. Végre megnyugodott, de akkor tértünk rá a vérvételre. Hááát a végére mind a négyen kikészültünk. (asszisztensnő volt a 4.). Három helyen próbálta meg a doki megszúrni, közben ott tologatta a tűt a bőre alatt. Jó, én bírom a vérvételt, nem zavar ha megszúrnak és régen sokszor adtam is vért, de ez már a végén nekem is sok volt. Szegény gyerek ordított, hogy fáj és menjünk. Tipródtam picit, mert azt akartam, hogy ez a doki kezelje Dávidot, viszont, ha pl. az SZTK-ban vagy bármilyen kevésbé zűrös betegséghez kapcsolódóan bénázott volna ennyit valaki, akkor a második próbálkozás után nem engedtem volna kísérletezni. Mondjuk a harmadik előtt így is mondtam Dávidnak, hogy nyugodjon meg ez lesz az utolsó. Még jó, hogy bejött. Az volt a baj, hogy a doki is sajnálta a gyereket, ezért még idegesebb lett, plusz nem is látszódnak a vénái. Utána viszont számtalanszor bocsánatot kért, megpuszilta Dávidot, tehát tényleg nagyon emberi volt, ezért nem haragszom rá. Csak rettegek a 3 hónap múlva esedékes kontroll vérvétel miatt. Addigra remélem, belejön.
A lényeg, hogy kaptunk antibiotikumot, 3 hétig kell szedni és utána elvileg gyógyultnak minősíthető.
Amin viszont nagyon kiborultam, az a bőrgyógyász! Amit felírt gyulladáscsökkentőt kiderült, hogy szteroidot is tartalmazott, ami Dávid immunrendszerét rendesen gyengítette, a baktériumnak pedig kifejezetten kedvezett, hogy jobban elterjedjen!!! Pedig direkt megkérdeztem a bőrdokit, hogy ez Lyme kór esetén sem okoz-e problémát és mosolyogva mondta, hogy "Dehogy anyuka, ez csak egy gyulladácsökkentő" Na persze! Ez a kullancsos doki is totál kibukott, mert mondta, hogy a leírásom és elmondásom alapján is egyértelmű, hogy Lyme kór és fel kellett volna ismernie a bőrgyógyásznak a foltot. Ettől függetlenül megnyugtatott, hogy naponta több ilyen esettel találkozik. Már amennyire ettől megnyugszik az ember lánya.
Odaadtam neki a kullancsot is, azt mondta róla, hogy 2 éves volt és telezabálta magát Dávidból. Csak ez ilyen kicsi méretű és ezért nem gondoltam, hogy sokat evett.
Amin még izgulok, és drukkoljatok az az ,hogy nehogy allergiás legyen erre az antibiotikumra, ugyanis akkor a 7.8. napon nagyon ronda kiütések jönnek ki rajta és abba kell hagyni a kezelést. Szóval most ezen izgulok.
A gyógyszer szerencsére ízlik neki, málnaízű szirup. Megkóstoltam én is és tényleg nem rossz. Hát itt tartunk.

2008. június 24., kedd

Egyértelmű:(

Beszéltem előbb a bőrgyógyásszal és sajnos biztos, hogy Lyme kóros Dávid.:((((
Négy dolgot vizsgáltak, abból 3 egyértelműen ezt mutatta és egy kétesélyes volt.

2008. június 20., péntek

Féleredmény


Tegnap nem sikerült utolérnie Ákosnak a labort, ma viszont én vetettem be magam ismét.
Reggel felhívtam a bőrgyógyászt, semmit nem kaptak. Kartonozót, ott sem volt semmi. Lőrinci SZTK-t, ott azt mondták, hogy hívjam vissza őket kettőkor, mert akkor érkeznek az ÁNTSZ-től az újabb leletek. Kettőkor telefonáltam, persze nem jött semmi. Na és ekkor kérdeztem meg, hogy megkaphatnám-e az ÁNTSZ telefonszámát, mert ez a 3 hét már érthetetlen számomra. Nő teljesen kedves volt, szerinte is jogos, hogy elkérem a számot és megadta 3 mellékkel is.
Az elsőt elsőre felvette egy hölgy és kiderült, hogy tegnap postázták az eredményt a bőrgyógyásznak, de nekem nem mondhatja meg. Kedves volt nagyon, mert felajánlotta, hogy adjam meg a doki telefonszámát, felhívja őt és elmondja neki. Viszont a bőrgyógyász csak délelőtt rendelt ma. Végül annyit kiszedtem belőle, hogy 3 hónap múlvára kontrollt javasoltak. De mondta, hogy ő nem ért hozzá, nem tudja értelmezni az eredményt, ezért arról nem is mond semmit, de hétfőn szerinte már a bőgyógyász tud segíteni.
Ezek után fehívtam a kullancsos magándokit, kértem időpontot és jövő héten csütörtökön megyünk vérvételre. Nagyon kedves volt a nő, akivel beszéltem. Megnyugatott, hogy így legalább biztosan kimutatható a véréből. Ugyanis a csípés után 6 hét kell ahhoz, hogy száz százalékosan kimutatható legyen. A durva tünetek ennyi idő alatt nem jelentkeznek szerencsére és maximálisan gyógyítható! Ettől függetlenül ideges vagyok! A kullancs is megvan még, úgyhogy viszem azt is. Na igen, a legszebb az egészben, hogy 1 hét alatt meglesz az eredmény! Ez azért is biztos, mert az egyik barátnőm pont a hetekben lett szintén Lyme kóros és ennél a dokinál volt ő is és pont egy héttel később e-mailben kapta az orvostól az eredményt! Nála fáradtság és hányinger jelentkezett plusz tünetként. Figyelem Dávidot, de nem tapasztalok semmit. Rutinosként már arra is rákérdeztem, hogy nem gond-e, hogy csak 2 éves, mármint a vérvétel szempontjából, de nem gond.
Ja, és hétfőn vagy kedden újra megyünk a bőrgyógyászhoz, mert ki kell derítenem, hogy milyen gyulladáscsökkentővel kezeltem Dávid lábát. Kikeverős volt, a gyógyszertári blokk pedig nincs meg, amin látni lehetne. Viszont azt megtanultam, hogy ezek után az ilyen jellegű blokkokat megőrzöm!
A betegség hozadéka: Kristófot nem tudom beszoktatni most nyáron az oviba (mert Dávid, ha antibiotikumot kap, nem kell, hogy beszedjünk hozzá bármilyen betegséget is), plusz a bárányhimlő elleni védőoltást gőzöm sincs, mikor tudom beadatni Dávidnak. A vakcina viszont már 1 hónapja a hűtőnkben van.

2008. június 19., csütörtök

Pohár


Dávid csőrös pohara éppen a mosogatógépben volt, amikor inni kért délelőtt, de ma úgy gondoltam, hogy szívószál nélkül adok neki pohárból inni. Dávid meglátta a poharat, kivette a kezemből, azzal a felkiáltással, hogy ő fogja egyedül, majd a következő pillanatban azt láttam, hogy profin iszik!:) Egész nap pohárból ivott végül és rettentő büszke magára!:) Lehet, hogy már hamarabb is rápróbálkozhattam volna.

2008. június 18., szerda

Labor

Lyme ügyben pedig sehol semmi eredmény.:(
Ma újra próbálta Ákos a labort, sikertelenül. Ismét azt mondták, hogy nincs nyilvántartás. Beszéltem a vecsési bőrgyógyásszal és a vecsési SZTK kartonozójával, de sehova nem érkezett meg semmi. Holnap Ákos megpróbálja kiszedni a lőrinci SZTK-ból az ÁNTSZ számát és ott érdeklődünk. A másfél-két hét helyett ez már a harmadik hét vége lesz!

2008. június 16., hétfő

Amilgade!


Mivel annyit írkáltam ma, hogy a varrásos bejegyzésem átkerült az előző oldalra, ezért ide válaszolok, nehogy ne vedd észre a linkeket, mert hátha találsz közöttük használhatót.
Ez a neszesszer leírása. Plusz ezeket tettem be a kedvenceim közé:
  • Burda oldala, itt regisztrálni kell és utána elég sok szabásmintát ingyen le lehet tölteni
  • ezek között is vannak szabásminták
  • ez a pfaff varrógép oldala és a projektek között itt is van talán pár értelmesebb dolog
  • ez pedig egy táskavariáció
Remélem, találsz közöttük hasznos dolgot!:) Jaaa, és az ágyneműről várom a képeket! Illetve minden egyéb újabb alkotásodról!

Dávid


Dávid a következőképpen reagált Kristóf hiányára.
Amikor péntek este hazaért Ákos egyedül, akkor nem is köszönt neki, hanem rögtön azt kérdezte, hogy "Kikisz?" Majd miután megtudta, hogy nem alszik itthon a bratyesz, bemászott Kristóf ágyába és közölte, hogy ott alszik. Mondtuk neki, hogy ez nem az ő ágya. Erre a válasz: "De, Dávidé, saját". Majd rámutatott az ágyára és kijelentette, hogy "Babáé". Az ellen pedig hetek óta tiltakozik, hogy ő baba lenne, ő Dávid. Esetleg Tigris.:) Szóval megérett a szitu egy ágycserére.:)

Ettől függetlenül természetesen a saját ágyában aludt és nem is sírt, amikor lefektettük. Ezek szerint csak bepróbálkozott és tudomásul vette, hogy nem jött össze.:)


Kristóf


Sikerült az egész családot meglepnie Kristófnak. Ugyanis egyáltalán nem sírt anyuéknál!!!:) Azaz de. Amikor indultunk vasárnap este haza, akkor elkezdett sírni, hogy ő még nem akar hazajönni.
Tuti, hogy nem anyuék tagadták le a sírást, mert Kristóf úgyis mindent elmond, szóval tényleg jól érezte magát. Nem akartam verni anyuék előtt a mellem, hogy ugye, hogy nem kell pár hónaposan otthagyni a gyereket, csak meg kell várni, hogy magától kialakuljon benne az igény.:)
Egyébként szombaton azt hittem, hogy anyuék fogják hazaküldeni a gyereket, ugyanis délben beszéltem anyuval és mejegyezte, hogy ő is és apukám is gyógyszerrel indított reggel, mert olyan fejfájással ébredtek. Ugyanis drága fiam összesen 8 alkalommal ébresztette fel őket éjféltől reggel 7-ig, hogy pisilnie kell.:) Ráadásul anyura az első három alkalommal rendesen a szívbajt hozta, mert tök halkan bement a hálószobájukba, anyu arca fölé hajolt (ez tudom milyen, mert velem is szokta csinálni, csak én egy másodperccel azelőtt, hogy ő felébredne, felébredek arra, hogy mindjárt jön a gyerek. lehet, ha nem kelnék fel, nem is jönne ki?:)). Szóval anyu fölé hajolt és belesuttogta az arcába, hogy "pisilnem kell". Még szerencse, hogy nem kevert le egyet félálomban Kristófnak az első alkalommal.:) Bár én figyelmeztettem anyut, hogy olyan 2-3 alkalommal fel fogja ébreszteni őket éjszaka.
Így délutáni alváskor anyuék is elaludtak vele. Szóval ezek után remélem, ezt sem kell hallgatnom, hogy én miért alszom délután. Hát ezért.
Szombat este pedig közölte Kritsóf anyuékkal, hogy kapcsolják ki a TV-ét a nappaliban, mert ő nagyon fáradt és aludni szeretne egész éjszaka. Anyuék teljesen ledöbbentek, hogy még a kiskrapeknek jár a szája.:) Azért rendes volt velük, mert szombaton hajnali 4-ig hagyta anyut aludni, akkor ment ki először, de anyunak csak öt körül sikerült volna visszaaludnia, amikoris gyors egymásutánban még kétszer kiment pisilni Kristóf. Megnyugtattam, hogy ez ismerős, mert többek között ezért is szoktam fáradt lenni.
Úgyhogy vasárnap délután anyu hamarabb elaludt, mint Kristóf! Ugyanis Kristófnak sikerült ekkor is felébresztenie és kisebb szívinfarktust okoznia mutteromnak, mert fölé hajolt és megkérdezte, hogy "Mi ez a hang nagyi?" Valam kocsi ment el a ház előtt.:) Na és ez a délutáni elalvása anyunak azért kiemelt jelentőségű, mert ő világéletében hangoztatta, hogy el sem tudja képzelni, hogyan lehet aludni délután és mekkora hülyeség ez. Hát pont ekkora.:)

Ismét labor


Nem tudtam meg semmit, csak azt, hogy vagy bazi nagy káosz van a laborban vagy nem mondott igazat a nő. Utóbbira tippelnék. Mondjuk én csesztem el, mert már indult volna megnézni, hogy megjött-e az eredmény, amikor segítségként benyögtem, hogy vecsésiek vagyunk. Nagy hiba volt, ugyanis laboros néni rögtön nem ment sehova, hanem közölte, hogy azt akkor valószínűleg a beküldő orvosnak küldik ki rögtön illetve, ha ők megkapják, akkor rögtön neki postázzák. Ekkor arra kértem meg, hogy nézze meg a nyilvántartásukban, hogy visszaérkezett-e hozzájuk és továbbpostázták-e. Kis csönd volt, majd közölte a nő, hogy nincs ilyen nyilvántartás. (na ez a része hihetetlen kicsit). Nem akartam balhézni, mert nagyon úgy érzem, hogy fogok még velük beszélni, ezért csak annyit jegyeztem meg, hogy most már igaziból sokkal jobban izgulok azon, hogy meglesz-e az eredményünk, mint magán az eredményen. Sziklaszilárdan állította, hogy ezen nem kell idegeskednem, mert nem tűnik el.
Ez reggel volt. Délután felhívtam a bőrgyógyászt, hogy kapott-e valamit, de semmit. Megbeszéltük, hogy holnapután újra hívom.

2008. június 13., péntek

Jogos:)


Dávid kezd élelmes gyerek lenni. Valmelyik nap Kristóf megtalálta a Mikulás sapkáját és a fejére tette. Mivel elkövettem azt a hibát, hogy tavaly nem vettem belőle még egyet, így már vártam a következő másodpercben kitörő veszekedést és sírás-rívást. De semmi! Pedig Kristóf direkt oda is ugrált Dádi elé, hogy "Én vagyok a Mikulás". Mire Dávid: "Ajándék hol van?"
:)))

Foltocska


Jaaa, azt sem írtam meg, hogy ugye ezen a héten hétfőn akartunk menni újra a bőrgyógyászhoz Dáviddal. Szombaton reggel még olyan volt a foltja, mintha piros filccel körberajzolták volna. Szombat este már nagyon halvány volt, vasárnap alig látszódott és hétfőre eltűnt.:) Úgyhogy ebből a szempontból reménykedem, hogy allergiás reakció, mert azt ugyan nem találtam meg, hogy mennyi ideig látszódik a Lyme folt, de csak nem zavarja le 12 nap alatt az egészet!:)

Labor


Tegnap nem bírtam tovább és felhívtam őket, hátha csoda történt. Nem történt. Sőt! Kiderült, hogy csak jövő hét közepén várható bármi eredmény is és megkértek, hogy csak akkor telefonáljak. Megígértem. Hétfőn dél körül hívom őket újra!

Hétvége


Elvileg egygyermekesek leszünk a hétvégén. Kristóf kitalálta 2 hete, hogy anyuéknál szeretne aludni. Azóta számolgatja, hogy mikor megy, bár többször is sokkal többet kellett az ő számítása szerint aludni, mint valójában. Illetve az sem fix, hogy hányat alszik ott. Nekem gyanús, hogy semmit, de most éppen 2 éjszakánál tartunk. Ma este viszi át Ákos anyuékhoz. Megkértem őket, hogy 5 perc sírás után ne hívjanak rögtön, hogy hazahozzák a gyereket. Ugyanis tavalyi próbálkozásunkkor ez történt és persze én voltam a hibás, mert már pár hónapos korától szoktatni kellett volna őt anyuékhoz mutterom szerint. Szerintem pedig hagyni kellett volna sírni és ha fél órán át nem nyugszik meg, akkor hívni. De tuti, hogy elaludt volna kb. 20 perc után. Na mindegy, kíváncsi vagyok ma mi lesz. Apu mondjuk besörözik, azt már megígérte.:) Anyu pedig nem tud vezetni, szóval hacsak nem megy át ma éjjel Ákos Kristófért, akkor ott alszik. Arra viszont nagyobb összegben is hajlandó lennék fogadni, hogy már szombat este hazajön.

Nadrág


A varrótanfolyam holnap véget ér, de részemről már megérte a dolog, mert a héten felvarrtam Ákos egyik nadrágját!!!:) Még jól is sikerült. Igaz, hogy a tanfolyam szerint a cél szoknya ill. nadrág varrása lenne, de kiderült, hogy ahhoz semmi türelmem és nem is hoz lázba. Mármint a szabásminta másolgatása, kiszabása annyi időt elvisz, amennyit az egész varrásra szánok és kb. a lendületem is pont addigra fogy el, mire a varrógép elé kerülnék.:)

Nyomiság


Napok óa nagyon fáradt vagyok, ezért nem is írkálok. Tegnap is bezuhantam az ágyba 10 körül és rögtön elaludtam. Pedig éjfélig-egyig szoktam ébren lenni. Remélem, nem állok át erre a korai fekvésre vagy ha mégis, akkor üzenem a szervezetemnek, hogy legalább reggel nyolckor ne érezzem magam mosott kakinak 10 óra alvás után!!!

2008. június 5., csütörtök

Aktuális

Az utolsó kép mára, ígérem!:) Itt tartok a virágos képemmel. Mostanában olvasás helyett ezen ügyködöm, bár ahhoz képest elég lassan haladok vele...a színek elég pocsékra sikerültek...mármint a fényképen.

Suba!

Itt van szegény, elhanyagolt Newton macim. Kristóf pedig mindig mondja, hogy csináljam és olyankor szarul is érzem magam, hogy nem foglalkozom vele eleget. Így most elhatározom, hogy hetente legalább 3 sort megcsinálok belőle és akkor talán még kamaszkora előtt el is készülök vele.:) Amúgy kb. egy éve kezdtem el, de tavaly nyár vége óta nem nyúltam hozzá.



Varrtam!

Ha már fényképeztem az előbb, gondoltam ismét több témát is érintek. Ezt a kis neszesszer-kezdeményt még múlt héten egyik este varrtam. Annyira nem lett tökéletes, bár, ha figyelembe veszem, hogy egy angol blog alapján próbáltam összehozni, akkor nem is lett rossz.:))
Amúgy a gombjaimat tartom benne. Jaaa, és remélem, észreveszitek, hogy belül más anyagból(!) bélés is van benne!

Könyvhét!

Ebéd után buszra ültem a srácokkal és megcéloztuk a Deák teret. Azaz előbb a Kökit, mert anyósék oda jöttek elénk. Ezt még tegnap szerveztem le, amikor rájöttem, hogy hétvégén semmi időnk nem lesz kimenni a vásárra, viszont semmiképpen nem szerettem volna kihagyni!
Úgyhogy telefonáltam Apósnak, hogy tudna-e ismét segíteni gyerekvigyázásilag, mert már múltkor is olyan jól bevált.:) Még jó, hogy már nyugdíjasok, így tudtak jönni. Bár mint kiderült egyáltalán nem volt nagy a tömeg, szóval egyedül is összehoztam volna, de legalább nagyszülőztek picit a gyerekek is. Nem mintha vasárnap nem találkoznának majd ismét.;-)
Célirányosan mentem az Agave standjához és a képen látható dolgokat zsákmányoltam.:) A tarisznyát meglepinek adták. A kitűzőt azért, mert kitöltöttem egy adatlapot.:) A pingvines bögrét pedig imádom!!! 3 éve már vettem tőlük egyet, de sajnos nem szerette a mosogatógépet, így lett belőle egy teljesen fekete bögrém. Azóta pedig nem lehetett kapni. Pedig mindkét nyáron kerestem. Ám most végre!!!!:) Ennek örültem a legjobban. Na jó, a könyvek sem rosszak.:)
Szóval miután végeztem a kedvenc kiadómnál, végigmentünk a gyerekkönyveken is. Srácok egy-egy Tesz - Vesz Városos könyvet választottak. Majd uzsiztunk, játszótereztünk picit és végül odamentünk Ákos elé a munkahelyére. Mivel a délutáni alvás erősen kimardt, ezért öt perc alatt bevágták a szunyát a kocsiban. Ennek köszönhetően 1 órával később, azaz este fél 7-kor kettő darab tökéletesen éber gyerekkel értünk haza. Így némileg elhúzódott a fekvés, de azért fél 10 magasságában elcsendesedtek.:)

Tehát a szerzeményeim:


A bögrécském elölről:
És hátulról:




Hipp hipp hurrá!


Már nagyon vártam!:)
Ünnepi Könyvhét!

2008. június 4., szerda

2008. június 3., kedd

Bőrdoki


Ja és hogy visszatérjek az éppen aktuális témánkhoz. Ma megnéztem Dávid lábát és határozottan nőtt a folt, bár halványodik a széle. Gyorsan felhívtam a bőrgyógyászt, hogy kiderítsem, van-e más folt is, ami így múlik el vagy ez a Lyme sajátossága. Megnyugtatott, hogy van más is, ami így viselkedik.

Virágoskert


Vasárnap komolyan megijedtem magamtól! Anyuéknál voltunk és először is önként mentem ki a kertjükbe megnézni a virágokat. Majd legnagyobb megdöbbenésemre, elkezdtem irigykedni egy csomó virágra. Még az is felmerült bennem, hogy némelyiket haza kellene hoznom. Pl. a levendulát, meg van egy olyan, amelyik citromillatot áraszt és tök szép apró sárga virágai vannak. Csak apu folyton a nyomomban volt és lelkesen mutogatta a kertet, így nem volt alkalmam lenyúlni egyik cserepet sem. :) Így maradt a kunyerálás, mint lehetséges opció. De sajnos nem sikerült, mert anyu nem volt hajlandó kiszedni a levendulát a földből. Felháborító! Viszont megígérte, hogy majd hoz nekem. Kértem tőle citromvirágot is kiengesztelésként, meg még volt kettő virág, ami tetszett, csak nem tudtam megjegyezni a nevüket. Szóval meg kell állapítanom, hogy kezdenek érdekelni a növények. Ezt még fél éve sem gondoltam volna magamról.:)


Az elképzelhető, hogy a fűmag közé gazt kevertek a csomagoláskor??? Komolyan kérdezem! Ugyanis csomó olyan gazféleségünk nőtt, ami eddig nem volt és nem is határozottan gaz, hanem fűféleség lehet, de nem szép. Úgyhogy megvan a következő 3 hétre az esti progink. Amint lefeküdtek a gyerekek, irány a kert és gazolunk...már megint. Azaz csak kétnaponta, mert még mindig ügyesen edzek hetente háromszor!:) Fogyni nem fogytam, de ettől függetlenül már látszik a hatás és sokkal jobban érzem magam a bőrömben.:) (Viktóriát hallottuk, akit a mozás jótékony hatásáról kérdeztünk. Köszönjük.)
;-)

2008. június 2., hétfő

Végre!!!


Sikerült levenni a vért!!!!
Profi volt a laboros nő, normálisak voltak és 3 perc alatt végeztünk. Ugyanis a 3 év alatti gyermekeket (plusz kismamákat, eü-söket és pár esetet) soron kívül behívják! Bár amúgy is 1 ember volt csak előttünk, de mire felértünk a harmadikra a 2 gyerekkel, addigra pont eggyel túl is ment rajtunk a sorszám.:)
Dávid az elején picit sírt, de miközben próbálgatta a nő, hogy melyik kezét szúrja meg, megnyugodott. Mondjuk a nő is nagyon kedves volt hozzá!!! Akkor kezdett el újra sírni, amikor fertőtlenítették a karját, mert már sejtette, hogy most lesz valami. Viszont elsőre eltalálta a vénáját a nő és nem is kapálózott Dádi, nem akarta elrántani a kezét sem. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rá!:)
Ja, és a végén még kapott tőlük egy kis vontató autót is. Azaz elé tett a laboros nő egy nagy dobozt, tele apró játékkal és választhatott egyet.:) Rögtön abba is hagyta a sírást! Az ajtóban pedig magától elköszönt!:)
Úgyhogy ég és föld a gyerekkórház és ez az SZTK. A pestlőrinci egyébként! Remélem, sokszor nem lesz rá szükség, hogy menjünk, de jó tudni, hogy lehet normális helyre is menni!
Az eredmény elvileg 2 hét múlva lesz meg, majd a bőrgyógyásznak küldik ki. Így már csak azon izgulok, hogy nehogy elkeveredjen!;-)
A folt egyébként halványodásnak indult! Bár, ha jól tudom a Lyme folt is magától elmúlik, bár azt nem tudom, hogy mennyi idő alatt.
 

Made by Lena