2008. június 26., csütörtök

Tortúránk


Voltunk délelőtt a Lyme központban. Itthon összeírtam minden fontosabb dátumot és eseményt a kullanccsal kapcsolatban és jól is jött, mert Dávid úgy sírt az elején, hogy nem sok mindent hallott a a doki. Végre megnyugodott, de akkor tértünk rá a vérvételre. Hááát a végére mind a négyen kikészültünk. (asszisztensnő volt a 4.). Három helyen próbálta meg a doki megszúrni, közben ott tologatta a tűt a bőre alatt. Jó, én bírom a vérvételt, nem zavar ha megszúrnak és régen sokszor adtam is vért, de ez már a végén nekem is sok volt. Szegény gyerek ordított, hogy fáj és menjünk. Tipródtam picit, mert azt akartam, hogy ez a doki kezelje Dávidot, viszont, ha pl. az SZTK-ban vagy bármilyen kevésbé zűrös betegséghez kapcsolódóan bénázott volna ennyit valaki, akkor a második próbálkozás után nem engedtem volna kísérletezni. Mondjuk a harmadik előtt így is mondtam Dávidnak, hogy nyugodjon meg ez lesz az utolsó. Még jó, hogy bejött. Az volt a baj, hogy a doki is sajnálta a gyereket, ezért még idegesebb lett, plusz nem is látszódnak a vénái. Utána viszont számtalanszor bocsánatot kért, megpuszilta Dávidot, tehát tényleg nagyon emberi volt, ezért nem haragszom rá. Csak rettegek a 3 hónap múlva esedékes kontroll vérvétel miatt. Addigra remélem, belejön.
A lényeg, hogy kaptunk antibiotikumot, 3 hétig kell szedni és utána elvileg gyógyultnak minősíthető.
Amin viszont nagyon kiborultam, az a bőrgyógyász! Amit felírt gyulladáscsökkentőt kiderült, hogy szteroidot is tartalmazott, ami Dávid immunrendszerét rendesen gyengítette, a baktériumnak pedig kifejezetten kedvezett, hogy jobban elterjedjen!!! Pedig direkt megkérdeztem a bőrdokit, hogy ez Lyme kór esetén sem okoz-e problémát és mosolyogva mondta, hogy "Dehogy anyuka, ez csak egy gyulladácsökkentő" Na persze! Ez a kullancsos doki is totál kibukott, mert mondta, hogy a leírásom és elmondásom alapján is egyértelmű, hogy Lyme kór és fel kellett volna ismernie a bőrgyógyásznak a foltot. Ettől függetlenül megnyugtatott, hogy naponta több ilyen esettel találkozik. Már amennyire ettől megnyugszik az ember lánya.
Odaadtam neki a kullancsot is, azt mondta róla, hogy 2 éves volt és telezabálta magát Dávidból. Csak ez ilyen kicsi méretű és ezért nem gondoltam, hogy sokat evett.
Amin még izgulok, és drukkoljatok az az ,hogy nehogy allergiás legyen erre az antibiotikumra, ugyanis akkor a 7.8. napon nagyon ronda kiütések jönnek ki rajta és abba kell hagyni a kezelést. Szóval most ezen izgulok.
A gyógyszer szerencsére ízlik neki, málnaízű szirup. Megkóstoltam én is és tényleg nem rossz. Hát itt tartunk.

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Legalább jó ízű a gyógyszer!!! Jellemző, ha magándokikoz megy az ember egyből jól kezelik, egyébként meg félre!

Viki írta...

Igen, ez nagy megkönnyebbülés volt, hogy azóta is rendesen beveszi a gyógyszert és ízlik neki.
Plusz a gyorsaságon döbbentem le igazán.
A félrekezelés miatt, azta is gondolkozom, hogy szóljak-e a bőrgyógyásznak, hogy más gyereknek ne írja fel ezt a kenőcsöt, amíg nem derül ki, hogy mi van. De biztos kiakadna. Mondjuk én is, azon, amit ő tett!

 

Made by Lena