2008. június 3., kedd

Virágoskert


Vasárnap komolyan megijedtem magamtól! Anyuéknál voltunk és először is önként mentem ki a kertjükbe megnézni a virágokat. Majd legnagyobb megdöbbenésemre, elkezdtem irigykedni egy csomó virágra. Még az is felmerült bennem, hogy némelyiket haza kellene hoznom. Pl. a levendulát, meg van egy olyan, amelyik citromillatot áraszt és tök szép apró sárga virágai vannak. Csak apu folyton a nyomomban volt és lelkesen mutogatta a kertet, így nem volt alkalmam lenyúlni egyik cserepet sem. :) Így maradt a kunyerálás, mint lehetséges opció. De sajnos nem sikerült, mert anyu nem volt hajlandó kiszedni a levendulát a földből. Felháborító! Viszont megígérte, hogy majd hoz nekem. Kértem tőle citromvirágot is kiengesztelésként, meg még volt kettő virág, ami tetszett, csak nem tudtam megjegyezni a nevüket. Szóval meg kell állapítanom, hogy kezdenek érdekelni a növények. Ezt még fél éve sem gondoltam volna magamról.:)

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Éljen!!!! Később már fanatikus virág-fan leszel, és még a latin neveit is fogod tudni!!!! :-) Egyébként nagyon nyugtató a kertészkedés, persze nem a gyomírtás! ;-) Meglátod, nagyon büszke leszel magadra!!!!!

Viki írta...

:)az biztos, hogy büszke leszek, mert már annak is nagyon örülök, hogy kinyíltak a büdöskéim, amiket másfél hete ültettem el!

 

Made by Lena