2008. november 20., csütörtök

Miért kell ez?

Annyira nevetséges (vagy inkább siralmas), hogy az emberek minden körülmény között összehozzák, hogy egymásnak essenek. A nők lapja cafen a keresztszemes fórumot azért nem olvasom már legalább másfél éve, mert tök unalmas volt, hogy meglehetősen sűrűn nekiestek annak, aki ismeretlenül mintát kért és akkor született egy csomó hozzászólás arról, hogy előbb be kell mutatkozni és után sem lehet csak úgy kéregetni stb...stb. Nem, nem kértem így mintát, tehát nem ezért zavart a dolog, mert érintve lettem volna (csendes olvasó voltam:)), csak ha éppen nem küzdöttek egymással a lányok, akkor nagyon szép dolgokat lehetett ott látni és kellemes kikapcsolódás volt, viszont oldalakon keresztül a "házirendet", majd az ebből fakadó vitákat olvasni unalmas és kiábrándító leginkább pedig időpazarló tevékenység.
Ezért örültem a blogoknak, mert itt elkülönülten vannak az emberek, mindenki felteszi a szebbnél szebb dolgait, gyönyörködöm nyugiban és erre tessék, már megint megy a vita...tudom, minek olvasom el...azért, mert érint valahol...már a varrós blogokon is láttam, hogy egyre nagyobb szerepet kap a "Te ötleted, én ötletem" dolog leginkább a Meska miatt (gondolom). Viszont lassan eljutunk oda, hogy senki nem mutat majd semmit, mert nincs kedve min. 8 oldal lábjegyzetet írni arról, hogy ki inspirálta, ugyanis, ha bárkit is kihagy, akkor sértődés van. Miért kell ez? Tök egyértelmű, hogy minden blogger hatással van mindenki másra és ennek köszönhetően jönnek létre a szebbnél szebb dolgok! Miért nem lehet egyszerűen csak örülni annak, hogy a másik is valami szépet alkot a szabadidejében?

7 megjegyzés:

amilgade írta...

:-(
Az egészben az a legrosszabb, hogy talán pont az a két ember civakodik, akik egyébként is nagyon kreatívak, és gyönyörű dolgokat készítenek!
Ez van!

Viki írta...

pontosan

Névtelen írta...

valóban nagyon kiábrándító az ilyen. többek közt ezért nem olvasok én sem már fórumokat....elég érdekesek tudnak lenni az emberek ezzel az "én" mániával....szánalmas még inkább szomorú......

Judit írta...

Egyetértek!

Viki írta...

örülök, hogy Ti is így látjátok!

ZSORDA írta...

szívemből szólsz! éN IS CSENDES OLVASÓ VOLTAM, DE AZTÁN MAJDNEM HÁNYTAM. Minek nyalakodnak, ha utána meg köpködnek? Tiszta szép szokások.
Az alkotás öröme, szentsége hová tűnik? A mágia szétfoszlik.

Viki írta...

Szerintem az a baj, hogy minden a bizonyításról kezd szólni, arról hogy én vagyok a legjobb, a legügyesebb, a legkreatívabb, a legszeretetreméltóbb a legleg és ezért mindenki mindenhol tüntesse fel a nevemet, mert nekem köszönheti, hogy eszébe jutott, amit csinált és általam nem lenne sikerélménye és persze azért is, hogy minél többen megismerjenek és elismerjenek. (ezt nem Nináról és Ralináról írom, hanem általában a blogokon leszűrhető hangulatról és tendenciáról, ami nagyon elkeserít, mert valóban egy rivalizálás kezd lenni sok helyen, az aminek a szórakozást, kikapcsolódást kellene nyújtania )
Ja, és a pénz is kezd bekavarni a bloggerek nyugalmába, lásd Meska, de az inkább a foltvarrós blogokat "mérgezi".
Aztán persze, lehet, hogy egyáltalán nem így van, de nekem ez jön át.

az nlcafe-n az volt a "vicces", hogy kialakult egy forgatókönyv: jött a szerencsétlen hozzászóló naívan mintát kérni, erre kioktatta valaki, amire ő megvédte magát és kikérte a hangnemet, mire még vagy öten elkezdték szídni és megírta mindenki (mármint a mag), hogy mennyire rendes az, aki először lebaszta a tudatlant és hogy meri ő ismeretlenül szídni.:) A harmadik ilyen kör után, már tényleg lehangoló volt és nem követtem tovább a fórumot.

 

Made by Lena