2008. május 30., péntek

Kálváriánk

A legfontosabb, hogy Dávid foltja semmit nem változott a kenőcs hatására sem és egyre gyanúsabb, hogy Lyme. Ehhez képest az alábbi szinten foglalkoznak velünk az orvosok. Azaz bocsánat, orvosig nem jutottunk el, csak 2 recepciósig és 2 laborosig.

Tehát tegnap délelőtt felhívtam a Heim Pál kórház labor részlegét, hogy vihetünk-e oda Vecsésről két éves gyereket vérvételre. Azt mondták, hogy igen. Ezek után ma reggel közölte a laborban a beutalót ellenörző ötven feletti nő, hogy nem csinálhatják meg a vizsgálatot, azaz a vért levehetik, de nem küldhetik tovább vizsgálatra. Hogy egészen pontos legyek, kijött az ajtón, csak mi voltunk egyébként és nagypofával, lebaszós stílusban közölte, hogy ez így nem jó és miért jöttünk Vecsésről, amikor nem is ide tartozunk. Kicsit sem kezdtem ideges lenni. Gyorsan jeleztem neki, hogy telefonon egyeztettem velük. Közben megjelent még 2 laboros is, hogy hárman egyszerre szajkózzák, hogy ezt nem csinálhatják meg. Sőt, kijelentették, hogy nem mondtam a telefonban milyen vizsgálat, ezért honnan kellett volna tudniuk, hogy megcsinálhatják-e. Na itt kértem egy kis szünetet, hogy talán nekem mint laikusnak kurvára nem kell tudnom hogy a vérvételnél részletesebben is rá kell kérdeznem a dolgokra. Nekik kellett volna rákérdezni a pontos vizsgálatra, ha tudják, hogy ilyen eset is előfordulhat.
Az egyik laboros (a fiatal) normális volt és azt mondta, hogy jó leveszik a vért és elvihetjük. Néztünk rá, hogy hova is vigyük a vért? Hát a László kórházba. Majd becsukták az ajtót, hogy szólítanak mindjárt. Közben mi totál kiakadtunk, hogy ezt hogy is gondolják, majd besétálunk az utcáról egy fiolával, hogy tessék már ezt megvizsgálni a gyerekből van? És talán nem kellene valami spéci módon (pl. hűtve) szállítani a vért??? (nem értek hozzá, de ez így elég bizarul hangzott). Az öreg laboros spiné kiszólt, hogy vihetjük Dávidot és most beszélnek a László kórházzal, hogy mit szólnak az ötlethez. Mondta Ákos, hogy jó, de talán várjuk meg a telefon végét és utána szúrkáljunk. Öreg nő elkezdett köcsög módon sóhajtozni és pofákat vágni.
Kiderült, hogy "meglepő módon" nem vihetjük magunkkal a vért, viszont menjünk oda a gyerekambulanciára és majd ott eldönti az orvos, hogy Lyme kór gyanú-e és ennek függvényében vesz vért.
Na ezen már nagyon nagyon kiborultam. Amikor odaértünk a László kórházba, ami egyébként tömve volt, mondtam is a szintén ötven feletti, szintén nem túl kedves recepciós nőnek, hogy miért kellene felülbírálni egy másik orvos véleményét. Itt van a beutaló a kezemben. Nem anyuka, csak várjon kb. 2 órát és majd megnézi az orvos, mert lehet, hogy gyógyszerallergia (inkább nem reagáltam) és csak akkor csinálhatják meg a Lyme-os vizsgálatot, ha Lászlós doki bólint rá. Mivel rengeteg beteg gyerek volt és nem akartam, hogy az amúgy egészséges fiaim elkapjanak valamit, így visszakértem a laborpapírt. A nő először nem is akarta visszaadni, merthogy már benne vagyunk a rendszerben és különben is minden Lyme-os gyereket ide küldenek és máshol úgysem veszik le nekünk a vért. Mondtam neki, hogy ha biztos lennék benne, hogy ez az orvos leveszi, akkor várnék, de így nem.
Miután hazaértünk felhívtam egy másik SZTK-t, amit még tegnap mondtak a vecsési SZTK-ban, hogy hova vihetem a gyereket a Heim Pál alternatívájaként. Csak hát naív szülőként azt gondoltuk, hogy biztosabb a gyerekkórház, mint egy másik SZTK.
Most mint a hülyegyerek részletesen elmondtam a laboros nőnek a telefonba, hogy 3 kritikus pont van: 2 éves a gyerek, vecsési és Lyme kór! Mehetünk? Hétfőn 9-kor várnak minket.
Nagyon remélem, hogy összehozzuk végre, mert már nagyon rossz ez a bizonytalanság.


5 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon sajnálom, hogy Ti is megjárjátok ezzel a szemét rendszerrel. ráadásul egy kicsi gyerekkel.....mégis azt mondom ne hagyd magad, menj utána, ahogy teszed is. anyukám lyme kóros, tudnék mesélni. sajnos nála későn derült ki, s igy nem tudják gyógyitani. ha viszonylag hamar, /1-2 hónapon belül/ kezelni kezdik, akkor bizti hamar kigyógyul majd szegénykém. nagyon drukkkolok Nektek!!!!!!
Egyébként a piros foltra ami megjelenik ilyenkor azt szokták mondani, hogy "bezászlósodik" mert a csipés körül a folt úgy néz ki egy idő után, mint egy hullámzó zászló és egyre növekszik. Anyut a rókusban kezelte dr. Timmer Margit, de nem tom, hogy ő gyerekekkel foglalkozik-e. de talán érdemes felhivni és tanácsot kérni.....

Viki írta...

köszi, ha kiderül, hogy lyme akkor felhívjuk. bár már felvettük a kapcsolatot egy dokival a Lyme központból.
A bőrgyógyász azt mondta, hogy most még nem lesznek izületi fájdalmai, az a 3. állapot, nem tudom, hogy a folt hanyadik. Nagyon remélem, hogy nem az, csak allergiás valamire! Amúgy neki olyan, hogy van egy kb. 7 cm-es átmérőjű piros kör, aminek a közepe rendes bőrszínű, csak a széle olyan 1 cm vastagságban halványpiros. Azt már nem tudjuk megállapítani, hogy nőtt-e, mert mindig másképp gondoljuk.
Majd, ha már kiderül, hogy nem vagyunk lyme-osok, akkor kérdezem meg részletesebben anyukád tüneteit. Addig nem akarok még jobban parázni rajta. Direkt távol tartom magam a fórumoktól is, nehogy rákeressek és ijesztő dolgokat olvassak.

amilgade írta...

Megáll az ész! Annyira mérges lettem, ahogy olvastam mi történt veletek!!!
A mai napra szurkolok!!!!!!!

Névtelen írta...

persze, igazad van, ne is rémisztgesd magad feleslegesen.
ezt a lyme-t amúgy is nehéz egy laikusnak beazonositani. jobb ha az orvos mondd vmi okosat. drukkolok, irj ha tudsz valamit, nagyon izgulok.

Viki írta...

Köszi a szurkolást Lányok, jólesik!

 

Made by Lena