2008. október 31., péntek

Csapó kettő


Mivel már 10 napja nem voltunk nagybevásárláson (a betegségek miatt), ezért ma délelőtt már tényleg nagy kihívást jelentett az ebédfőzés. Semmi használható ötletem nem volt. Viszont a búzadara még mindig ott szemezett velem a kamraszekrényben. Így hát a grízes tészta újfent kezdett befurakodni a gondolataim közé. Végül engedtem a késztetésnek, elővettem a szakácskönyvet és megtaláltam benne a receptjét. Pontos adagokkal, természetesen! Mivel azt írta, hogy 4 perc alatt beszívja a gríz a vizet (múltkor 40 perc alatt sem), ezért úgy gondoltam, hogy ennyi kockáztatást megér a dolog. Mint kiderült négyszer annyi olaj kellett volna bele, mint amennyit jóanyám mondott és így valóban 4 perc alatt gyönyörűen szétvált a gríz!:) Srácoknak is nagyon ízlett, úgyhogy van egy újabb, gyorsan elkészíthető ebédötletem!:))

4 megjegyzés:

amilgade írta...

:-) Nem adtad fel! :D Én bizony nem próbálkoztam volna újra, de itt a bizonyíték, hogy jól tetted! Ezek szerint a srácaid szeretik a tésztát?? ;-)

Viki írta...

Hogy szeretik??? Imádják!!!!:) Mint az anyjuk! Többek között ezért sem adtam fel, mert a pocakom erőteljesen motivált.;-)

Névtelen írta...

Viki, ha ilyen gondod van, szívesen segítek, nyugodtan írj vagy hívj:)))
sütésben annyira nem villódzom, de főzésben nagyon otthon vagyok. zsenge korom ellenére /:) / már 20 éves tapasztalattal rendelkezem fakanál forgatás terén:)))))
ok. nem verem a mellem. csak tényleg szívesen adok tippeket, ha véletlen nem sikerül vmi.

Viki írta...

Köszi!:))

 

Made by Lena