2008. október 26., vasárnap

Az új sálam!:)

Elkészült! Gyakorlott varrónőnek kb. 10 perc lett volna, nekem egy óra volt.:) Az anyagok találkozásánál még mindig nem tökéletes, de legalább látszik, hogy saját gyártmány.:) Szerettem volna fehér farkasfogat is az anyagok találkozásához, de ezt a legvégén terveztem felvarrni és akkor jöttem rá, hogy alul a díszítő anyagnak nem ugyanott van vége a 2 oldalon, tehát még, ha átlátszó cérnával varrtam is volna, akkor is látszódik az 1 cm különbség. Szóval még van mit tanulnom.
Óóóó, és van egy kérdésem is. Segítsetek lécci! Miért húzza össze az anyagot az elején és a végén a varrógép??? Van egy feszességbeállító (gőzöm sincs, hogy hívják szakszerűen), amit tekergetek és most 7 és 8 között áll, de mi lenne az optimális? Az alsó orsón viszont nem tudom, hogyan lehet a feszességet állítani. Illetve, hogy egyáltalán az-e a baj vagy más miatt rántja össze. Csak pár hete tapasztalom ezt a problémát.

5 megjegyzés:

Judit írta...

nekem 4 és 5 között van a beállítás a varrógépen, tehát középen,az alsó szálat az orsón egy kis csavarral tudom állítani.

Viki írta...

köszi!!! akkor átállítom erre az értékre!:) este tesztelem;-)

amilgade írta...

Nekm meg a 3-son van! ;-) Szerintem ez attól függ, milyen anyaggal dolgozol.
Nekem tetszik a sálad. A fehár anyag valami bolyhos féle???

Viki írta...

Igen termo polár anyag a fehér. Vagy elég csak annyit írni, hogy polár?:) Nincs anyagismeretem.
Ma az egyik nyúlós anyagnál én is áttettem 3-ra és tök jó volt. Amúgy a 4,5 is nagyon bevált, úgyhogy örök hála Judit!:))

Judit írta...

Nincs mit:))))

 

Made by Lena