2008. október 2., csütörtök

Nem sikerült



Hát ez elég nagy kudarc lett, de legalább gyakorlásnak jó volt. Pl. kipróbáltam az átlátszó cérnát, amikor a szivet varrtam. Zipzárt viszont egyáltalán nem tudok bevarrni.:(
Eredetileg teásbögrének (alig merem leírni) indult a dolog, de végül eléggé eldeformálódott valami lett belőle. A fülével is csomót szívtam. Nem sikerült rendesen kitömni. Bár keményre direkt nem akartam, mert akkor ugye nem hajlik.;-) A teás címkét már meg sem csinálom hozzá, mert úgy elvette a kedvemet. Pedig elképzeltem, hogy milyen jó lesz a konyhában felakasztani és ebben tartani a teafiltereket...


9 megjegyzés:

SzilvaDekor írta...

szia!
NE add fel!

És elárulom, én is kísérletezem, a patchwork pottery alapján.
Az én módszerem bevált.
Az elejét és hátulját megcsinálom,és mielőtt az oldalait összevarrnám,előtte bevarrom a cippzárt. Így magad elé fektetve úgy néz ki, hogy eleje és hátulja egymás mellett, a cipzárnál összekapcsolódva. És akkor ezután színt színre fordítva összevarrom,közben belerakva a fület a kívánt helyre. És ezután, lecakkozom a varrást, amit előre szép egyenletesre levágok. Ha mindez megvan, és nem felejtetted el a zipzárt nyitva hagyni, csak ki kell fordítani színére a bögrét.
A füllel pedig jobban jársz, ha tök keményre tömöd, kivéve a végein 1-1 centit, amit bevarrsz ugye. Hidd el, sokkal jobban fog kinézni és hajlik is annyit, végül is nem gipsszel öntöd ki, csak vatelinnel tömöd :)
Jó próbálkozást!
Ha nem érthető, majd elmondom részletesebben :)

SzilvaDekor írta...

ja, és a fület úgy tömöm, hogy a kisollóval juttatom be falatonként a tömőanyagot :)

Viki írta...

Szia Gyorkesz! De szuper vagy, hogy így segítesz! Igen, én is a patchwork pottery alapján próbálkoztam.:)A menete kb. nálam is ez volt, csak mégsem sikerült. Pl. olyan problémém van, hogy nem tudom, hogyan kell a zipzárt rávarrni az anyagra. Azaz a fogához mennyire közel varrjak, hogy utána külső textil szépen eltakarja a zipzár anyag részét? Illetve a bélésanyag túl magasra sikerül többször is és ezáltal beleakad az anyag a zipzárba. (húhh, érthetően írtam le?:))
Jaaa, hogy vatelinnel kellett volna kitömni? Apró szivacsdarabkákkal próbálkoztam. Ollóval nyomkodtam bele én is, de azt hittem megőszülök a végére...mármint teljesen.
Óóóó, és még egy kérdés: a füléhez egyenes anyagot szabtál ki, ugye? Elsőre félkörívvel próbálkoztam, de miután öt percig nem sikerült kifordítanom, hagytam az egészet.
Jaaa, és még valami: lehagytam az elejéről a steppelést, pedig az is biztos segített volna a bögrésebb jelleg elérésében. Nem?

Névtelen írta...

tessék rátenni a címkét! teljesen jó kis bögre formája van, nagyon ügyes vagy, nekem nagyon nagyon tetszik!!!

Viki írta...

Köszi!:)Bár szerintem némileg elfogult vagy!:))

amilgade írta...

:-) Elsőnek szerintem nagyon is jónak sikerült! Én is néztem ezt a mintát, és nem olyan könnyű. Te viszont nagyon ügyesen megoldottad!

Kriszti írta...

Már én is nézegettem különböző blogokon. Nagyon tetszik a tied is! Ennek van szabásmintája vagy leírása is? Vagy mindenki maga rajzolja meg?

Viki írta...

Köszi Kriszti!:) Nem találtam hozzá szabásmintát vagy leírást. Csak a képeket Potterypatchwork oldalán. Magamtól rajzoltam egy bögrét, de az jóval szabályosabb volt, mint ami a végeredmény lett.:D

Kriszti írta...

Köszi! Akkor lehet én is ceruzát ragadok...

 

Made by Lena