2008. október 27., hétfő

Grízes tészta


Nagyon gáz, de nem tudok csinálni.:( Az előbb próbálkoztam vele. Előtte felhívtam anyut, hogy mégis mit is kell csinálni a grízzel. "Ááááá, pofonegyszerű kislányom, csak pici olajon megpirítod, vizet öntesz rá és addig kevergeted, amíg szétesik." Hogy mennyi grízhez mennyi ola jés víz kellene, ezt nem sikerült kipréselnem belőle."Úgy érzésre". Hát jó. Megpróbáltam érzésre. Azt hiszem a pirításig még sínen voltam. A vízzel való felöntéskor 2 dolog történt villámgyorsan és egymással párhuzamosan: a víz egyik fele felcsapott és sisteregve kereste az utat az arcom felé, miközben a gríznek szintén jó negyed része odatapadt a lábos aljára, ami egyébként rozsdamentes, anyuéktól kapott "hogy ne égess le semmit" típus. Tíz perc kevergetés után, egyre égetebb szag kezdett terjengeni, így átpakoltam a grízmassza még le nem égett részét egy kisebb lábosba. Kevergettem. Újabb tíz perc után a gríz még mindig egy masszív labda volt, viszont a kezem már tök vörös a folyamatos erőkifejtéstőltől és időközben megszabadultam a nadrágomtól is, ugyanis "nagy lángon csináld, kislányom" utasításnak és a "folyamatosan keverd" felszólításnak az lett a következménye, hogy simán vesztettem fél liter vizet 20 perc alatt. De nem adtam fel. Csak újabb 20 perc múlva. Amikor is briliáns éleselméjűségről tettem tanúbizonyosságot, azaz, mivel a mutterom utál főzni, ezért tuti, hogy soha nem csinálna semmit, amit 40 percig intenzíven kell kevergetni, ergó elbasztam valamit.

Most éppen spagettit főzök és mindjárt mikrózok hozzá egy bolognai szószt.:)

8 megjegyzés:

amilgade írta...

Én az ilyen ételekbe, már bele se kezdek. Sőt! bevallom, még egy normális erős rántást sem tudok készíteni! ;-) Állandóan egy csomóból áll az egész!!

Viki írta...

Anyu is felhívott este, hogy sikerült-e. Nagy csodálkozás volt a reakció, de végül csak annyit mondott, hogy biztos sok vizet tettem bele. Amúgy a víz volt az egyetlen, aminél viszonyítási alapot adott: annyi, amennyi gríz.:)
Rántás? Áááá, még csak próbából sem csináltam.:DDD Habarni szoktam.

Unknown írta...

:)

Névtelen írta...

ohh, mintha magamat láttam volna tegnap este:):)
Csak Anyu nem volt a képben, mert már párszor kérdeztem Tőle, és nem akartam beégni, hogy megint nem sikerül:) Amúgy minden más kaja szinte tökéletesen megy:)

Viki írta...

:))ha akarod elárulom a titkot;-) a mai nap után nagyon megjött az önbizalmam grízes tészta ügyben:D

Viki írta...

Hoppá! Megnéztem a gasztroblogod! Vérprofi vagy, úgyhogy az előző kommentemet alázattal visszavontam.;-))

Névtelen írta...

Ohjajj:) Dehogy vagyok vérprofi:) Csak ügyesen fotózom(?) :)))
Kipróbáltam ahogy pár napja leírtad és nekem is sikerült:) köszi-köszi-köszi!!!

Viki írta...

Igazán nincs mit.:) Jaaa, igen, fotózni is jól tudsz, azt is levettem.:DDD

 

Made by Lena