2009. február 15., vasárnap

Sajtos sós rúd



Isteni lett!!! Kristóf totál elájult tőle. Letolt mellé 2 bögre tejet és reggelire is ezt kér.:) Dávid is küldte tisztességesen, úgyhogy gyakrabban sütök majd ilyet. Külsőre (főleg a képen) annyira nem tarol, dehát az ízre mentem...ismét!;-)

A recept:

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg RÁMA
  • 1 pohár tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojásfehérje
  • sajt
Elkészítés:
  • a lisztet elmorzsoljuk a Rámával
  • hozzáadjuk a tejfölt és a sót
  • pár órára/napra hűtőbe vele
  • kb fél centi vastagra nyújtjuk
  • tojásfehérjével megkenjük, sajttal megszórjuk
  • csíkokra vágjuk és átügyeskedjük a tepsibe
Sütés:
  • elektromos sütőben: (előmelegített) 180 fokon 20 percig

9 megjegyzés:

  1. és ha ebbe még egy kis juhtúró is kerül - aminek az íze csak éppenhogy érződik.. isteni..
    ja amúgy, egy trükk. ha előbb kened, szóród és átemeled a tepsibe és ott vágod szét és húzod kicsit szét őket, akkor sokkal egyszerűbb a dolgod.. :D

    VálaszTörlés
  2. csak van ez az edény/tepsi összekarcolós mániám:))

    VálaszTörlés
  3. De jól néz ki! Csak ne kellene annyit állni hagyni...

    VálaszTörlés
  4. Sütőpapíron és műanyag derelye vágóval (így kell írni?), szeritmem, tuti nem karcolod össze..

    VálaszTörlés
  5. Ne nevess ki, de én tortalapáttal (vagy széles pengéjű késsel) teszem át a sósrudakat a tepsibe. Utána már könnyen meg tudom igazgatni, hogy legyen egy kis hely közöttük. Ha összesül, akkor még melegen kiszedem, és késsel vagy a derelyevágóval szétvágom.

    VálaszTörlés
  6. jah, hát derelyevágóval nem is, de nekem olyanom nincs:) hatalmas pengéjű konyhakést használok, mert azzal pakolom át a tepsibe mint Kriszti:)

    VálaszTörlés
  7. Nekem tetszik a kinézete, az íze meg isteni lehet! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés