2009. február 15., vasárnap

De mégis, mennyi?


"Készre sütjük, pirosra sütjük, ropogósra sütjük vagy egyszerűen csak megsütjük!"

Ezeket a variációkat találtam a sós rúd sütési idejére és hőfokára! Mindjárt megőrülök! Persze, nyilván minden sütőben más, de azért valami támpontot igazán meg lehetne adni.

Kipróbálom 180 fokon 20 percig. Lesz, ami lesz.:) Na, nem mintha már kinyújtottam volna a tésztát. Egyelőre elméleti síkon készülök a feladatra.:)

9 megjegyzés:

  1. nem akarlak frusztrálni, de függ sokmindentől, nem csak a sütőtől..
    ha villanysütőről van szó, akkor attól is, hogy alsó-felső lángon, hogy milyen vastag a tészta, mikor teszed rá a sajtot, ha teszel rá. Mennyit teszel egy tepsire.. de szerintem a 20 perc kicsit sok lesz.. de ha már érzed az illatát, jó lesz!!!
    puszi és jó sütögetést!

    VálaszTörlés
  2. ez a "ha már érzed az illatát" sem rossz!;-)
    teszek rá sajtot rögtön az elején, villany és alsó-felső, ezért gondoltam a húsz percre, de akkor első körben 15 lesz:)

    VálaszTörlés
  3. Nincs a könyv elején valami tanács, hogy ehez a tésztafajtához mennyi sütés kell? Az én kisokosomban van az elején egy bevezető rész, felsorolja a tésztafajtákat és a sütési kb.időt.

    Egyébként Viki, tök mindegy a fiúk úgy is felzabizzák.

    VálaszTörlés
  4. ááá, a saját, kézzel írt receptgyűjteményemből néztem a receptet, amit kb. 15 éve diktálhatott le nekem valaki, amikor eszembe sem jutott a részletkérdésekre figyelni:)
    a google segítségével próbálkoztam délelőtt és ott olvastam ezeket a "jótanácsokat":)

    Jah, hát a sáskahadnak mondjuk tényleg mindegy, csak a sütőből vegyem ki:D Dávid nem nagyon szereti a húst, de a fasírtot simán eszi, mert olyan formája van, mint a gyümikenyérnek és a sütőben sül!:)

    VálaszTörlés
  5. Az apukám gyerekkoromban ilyenkor mindig azt mondta anyukámnak: "Ha nem lesz jó, majd megeszik a gyerekek!" Nálunk ez amolyan szállóige lett. Mióta van gyerekem, azóta én is sűrűn mondogatom :-)))
    Én ha elfelejtem, hogy mikor tettem be a sütit, akkor úgy számolom, hogy miután érezni az illatát, azután 5-10 perccel lesz kész. Az első tepsiig ez működik is, utána használhatatlan a módszer...egyszerűen résen kell lenni :-D

    VálaszTörlés
  6. jaja, most éppen azon vagyok...mármint résen:)) először tíz percre tettem, majd még 5, majd 3, majd 2, éppen pittyeg megint:)

    VálaszTörlés
  7. na ez "Ha nem lesz jó, majd megeszik a gyerekek!" nálunk épp fordítva van. A szülők megeszik, míg a csemete fintorog! :D
    Sikerült???

    VálaszTörlés
  8. Én amikor már úgy gondolom hogy jó lesz, óvatosan megnézem a süti alját. Ha már van egy kis szine, és könnyen mozdítható, akkor kilopok egyet megkóstolni. :)

    VálaszTörlés
  9. ez sem rossz trükk! köszi!:)

    VálaszTörlés