2009. január 30., péntek

Felkészültem!:)


Angoloztam az előbb, de közben rájöttem, hogy teljesen felesleges, hiszen a várható párbeszédet már úgyis tudom:

- Hi! I'm Viki. I would like to work here.
- ....
- Yes, I have got two children.
- ....
- Oh. I see. Bye!

Ezt németül is bármikor előadom. Sőt ha nagyon megszorongatnak, akár oroszul is!:)

Pótnyertes!;-)


Judit olyan kedves volt, hogy élőben izgulta végig a sorsolást, ezért neki is adok egy nyuszit!:) Kérlek, Te is adj meg 2 alternatívát és a címedet!:)

:)


Köszönöm Mindenkinek, aki velem játszott és biztos találok még a jövőben is alkalmat ilyen ajándékozásra!:)

Márta, Edige és Barbi, kérlek adjátok meg a címeteket és válasszatok egy nyuszit illetve egy másodikat is, arra az esetre, ha ugyanazt választanátok!:)
E-mail: vikiworks@gmail.com


A harmadik nyertes!:)

A harmadik cetlit én húztam ki, de Kristóf kezében fényképeztem le! Nem túl jól olvasható, mert ceruzával írtam a neveket, de én Barbit húztam!:)

A második nyertes!:)

Dávid Ediget húzta. Ennél jobb képet nem sikerült készítenem, mert nem igazán értette Dávid, hogy mit kérek tőle, hogyan fogja a papírt!:)

Az első nyertes!:)

Kristóf papírján Márta neve állt!:)

A sorsoló bizottság:)

3 nyertes lesz!:)


Tudom, hogy az utolsó pillanatban nem szabad módosítani a szabályokat, de ez kedvező változás lesz, ezért megengedett!:)
Rájöttem, hogy itthonra elég lesz egy nyuszi és Anyuéknak is egyet adok, így marad három! Tehát délben 3 nyertest sorsolok ki!

Délben sorsolok!:)


Aki esetleg még így, az utolsó pillanatban mégis úgy érzi, hogy szeretne játszani, jöjjön bátran és legfőképp gyorsan!:)

Anitának


Sikerült egyeztetnem Mesivel, hogy milyen meglepit készítek Anitának!:) Angyalkás témát javasolt és találtam egy tökéletes képet! Már csak arra várok, hogy milyen színű lesz a fal a szobában, hogy tudjam, milyen színben hímezzem! Nem keresztszemes lesz, hanem redwork jellegű mint a 3 virágos kép. Már nagyon várom, hogy hozzákezdhessek!:)

2009. január 29., csütörtök

Döntöttem!


Holnap este angolozom...:) Szeptembertől pedig max. leszokom az alvásról a hobbym kedvéért!;-)
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, mert ezek illetve estefelé a barátnőimmel folytatott kör -e-mailek hatására döntöttem így. Aztán majd úgyis úgy lesz minden, ahogyan lennie kell!:) Picit megint a híd effektusba estem!;-)
Mindenesetre megkönnyebbültem, hogy végre lejátszottam magamban a dolgokat és most érzem, hogy mennyire feszült voltam egész nap, mert most ilyen mosott kaki állapotba kerültem.:) Pedig éjfélig nem alhatok, mert Dávid estére lázas lett (38,7) és éjfélkor esedékes az újabb kúp!:(

Tényleg esélytelen?


Érdekelne a véleményetek! De nagyon!!!Még amikor írkálgattunk a 2009-es terveinkről, akkor célozgattam arra, hogy esetleg komolyabban foglalkoznék a ma még csak hobby szinten űzött varrogatással és hímzéssel. A napokban kezdtem tényleges előkészületeket tenni, hogy ne feketén menjen a dolog (egyébként a Meskán a hobby varrók adnak számlát? mert legalább ott szeretnék regisztrálni, de ha mindenki leszavaz nem leszek számaképes:() és persze beszélgettem róla a családommal, barátnőimmel. Anyukám ma közölte, hogy szerinte ez az egész hülyeség, ebből nem lehet megélni még alapszinten sem. Egy barátnőm, aki régen a kolleganőm is volt, éppen az előbb írta e-mailben, hogy tényleg szép dolgokat készítek, de ő mindig elszomorodik, ha arra gondol, hogy ilyen okos, ügyes lány (ő írta így szó szerint:)) ezzel akar foglalkozni.
Abban nagy az egyetértés, hogy ne hagyjam abba, mert jó lesz ez, csak éppen senki nem látja benne a vállalkozási lehetőséget. (Kivéve Ákost, szerinte próbáljam meg, max nem sikerül. de ő mindig mindenben támogat). Viszont én is kezdek elbizonytalanodni.:(( Csak éppen, ha a saját szakmámban helyezkedem el, akkor örülhetek, ha a családomra és a háztartásra lesz időm. Tuti, hogy nem fér bele a kézműveskedés.:(
Szóval válaszút elé kerültem:
  • vagy belátom, hogy rendes munkát kell találnom és akkor minden este angol német, számvitel és adózás van szeptemberig, hogy képbe kerüljek ismét
  • vagy ezerrel varrok és közben könyvelem a saját Bt-met, kutatom a piaci lehetőségeket. Amúgy ez sem kis meló és szerintem igényel némi agymunkát ez is, csak jóval bizonytalanabb, mint az első eset és tuti, hogy sokkal kevesebbet keresek vele. Csakhogy!!! Akkor itthon lehetek!!! Nincs főnököm! Úgy osztom be az időmet, ahogyan szeretném! A legfontosabb pedig, hogy a gyerekeket haza tudom hozni ebéd után az oviból. Biztos hülye vagyok, de nekem ez a része nagyon fontos. Utáltam az oviban aludni és szeretném megkímélni őket ettől.

Tehát a nagy kérdés: szerintetek eleve halálra van ítélve egy ilyen jellegű vállalkozás?

Plusz annak is nagyon örülnék, ha valaki Meskás megírná a számlázási szokásokat. Senkit nem szeretnék így ismeretlenül zargatni ezzel, de örülnék, ha a valaki megírná a dolgokat! Mert most nagyon el vagyok kenődve. Köszi! E-mail címem: vikiworks@gmail.com

Azért írtam erről a témáról a blogomon, mert sokan foglalkoztok komolyabb szinten ezzel a dologgal és reálisabban látjátok ezt a területet.

2009. január 28., szerda

Így jártam


Tegnap túlságosan irigyeltetek, hogy milyen sokat alhatok:)...vagy én hencegtem nagyon, ugyanis ma brutális hajnalunk volt.
Sajnos kezdek beállni az éjjel fél egy-egy órás lefekvésre, ami érzem, hogy késő, de képtelen vagyok hamarabb abbahagyni a molyolást és Ákos is ilyen éjszakai bagoly. Így történt ez tegnap is, csakhogy fél négykor, elkezdett sírni Dávid és borzasztó ugatásszerű köhögést is produkált és hőemelkedése volt. Szerencsére 2-3 perc alatt megnyugodott és visszament az ágyába, de annyira el volt dugulva az orra, hogy nagyon nehezen vette a levegőt és másfél órán át még ébren voltunk! Az első órában még az ügyeletet is fontolóra vettük, de végül nagy nehezen hatott az orrcsepp és sikerült köhögési roham nélkül is kifújni az orrát és öt óra tájban elaludtunk. Mivel Kristóf így megint nem ment oviba (hiszen nem tudnám délben hazahozni), így korai kelés volt.;-) Délben pedig hazaugrott Ákos és elmentünk a gyerekorvoshoz. Légcsőhurutot állapított meg Dávidnál. Délutánra már kezdett formába jönni a kiscsákó, gyógyszert is ügyesen bevette, ezért ma bízom egy nyugisabb éjszakában és soha többet nem borzolom a kedélyeket azzal, hogy milyen sokáig alszunk!:)

2009. január 27., kedd

Nyuszis alátét

Íme! A saját tervezésű nyuszifejem!:) Várom a zsűri véleményét!;-)
Megjegyzés: poháralátétnek indult, de ezt a funkcióját ne vegyétek figyelembe, mert az a letűzés az alátét szélén fél órát vett el az életemből! A végén 100-as tűre cseréltem, agyonvasaltam, de a sarkot az sem vitte.:( Így hagytam magam legyőzni. És persze hazavágta az egész munkámat, de azért a nyuszi látszik.:)
Kérdés: nem gáz a piros orra? Legközelebb kipróbálom, hogy azt is anyagból varrom oda, úgy talán jobb. Amúgy pedig nem lett túl gyerekes?
Tényleg szívesen veszek minden építő jellegű kritikát!
A legfontosabb kérdés pedig: Válthatok a Tilda nyuszifejről erre?

Dackorszak:)


Azt hittem, sikerül Dávidon kifognom, de nem!:) Az előbb megmostuk a kezét és kérdezte tőlem, hogy melyik törülközőbe törölheti. Kettő lógott ott. Mondtam, hogy mindegy, az egyikbe. Erre pár másodpercig hezitált, hogy most mit is csináljon, majd diadalmasan kivágta, hogy "Mindkettőbe!" És tényleg összefogta a kettőt.:)))
Amúgy, ha az egyikre mutattam volna, a másikba törölte volna. De ezt az új helyzetet is sikeresen megoldotta!:)

Kávé


Úgy 2 és fél éve szoktam rá napi szinten a Nescafera. Azaz amióta két gyerekem van és már nem szoptatok!:)
Úgy iszom a kávét, hogy harmad pohár víz és kétharmad tej. Imádom a kávézókban kapható habosított kávét, de nincs ilyen habosítom, úgyhogy azt mindig csak hozzáképzelem. A napokban viszont csoda történt! Amikor beletettem a kávét a felforralt vízbe és elkevertem, kb. 1 cm magas hab képződött!!!:)) Abszolút nem értettem, de nagyon örültem a dolognak és szorgosan dicsértem a mikrohullámút. Viszont már 2 napja hiába kevergetem...semmi. Ma jöttem rá a rejtélyre! Az ásványvíz! Mindig szénsavmentest iszunk, de a Theodora egy ideje picit szénsavas és múltkor semmi mást nem lehetett kapni, ezért abból vettünk pár üveggel! Mivel két napja visszatértünk a Szentkirályira, ezért van sima kávém. Lehet, hogy veszek direkt kávézós ásványvizet!:)

Hát igen!:)


Az alapértelmezett beállításom ébredés terén délelőtt tíz óra. Régen volt már lehetőségem hagyni, hogy fusson az eredeti program. De ma! Ákos viszi oviba Kristófot, amíg ilyen hideg van, de én is felkelek mindig illetve Dávid is kiugrik az ágyból. Ma viszont ott horpasztott végig, amíg elkészültek Kristófék és még arra sem ébredt fel, amikor 8 óra tájban visszafeküdtem az ágyamba. Pedig erre nagyobb összegben mertem volna fogadni, hogy bekapcsol a szenzor.:) Természetesen azonnal visszaaludtam! Majd arra ébredtem, hogy Dávid kijött a szobájából és megállt az ágyam mellett. Megnéztem az órát és tizet mutatott!:)) Hát nem véletlenül az én Fiam!;-))

2009. január 26., hétfő

Rajzoltam:)


Hosszú évek után most újra ceruzát fogtam!:) Ugyanis megpróbáltam megrajzolni a saját kis nyuszifejemet a húsvéti varrományaimhoz. Háááát, egy órán át firkáltam és fikáztam, amíg végül létrejött az 1.0-ás verzió. Holnap kipróbálom, hogy egyáltalán meg lehet-e varrni, mert van benne egy rizikósabb rész.:)
Most pedig erőt veszek magamon és találkozom Cindyvel!;-) Már 2 és fél hete rendszeresen összefutunk, ezért nem kellene abbahagynom, mert akkor megint hónapokig tart mire újra nekikezdek.

Postás néni


Délelőtt becsengetett a postás néni, hogy beszéljük meg ezt a múlt heti felbontott boríték ügyet. Állítása szerint tisztán és lezárt állapotban tette be a postaládánkba. Nem vitatkoztam vele. Baráti hangulatban váltunk el és picit úgy éreztem, mintha még jattot is várna mintegy fájdalomdíjként.
Azért, ha tanú lett volna, én pedig ügyvéd, nulla erőfeszítéssel kifingattam volna.:)

Ez lemaradt:)


A nyuszis ajándékomnál elfelejtettem írni, hogy egyáltalán nem baj, ha még soha nem kommenteltél nálam, bőven elég, ha olvasol vagy csak idekeveredtél és tetszik!;-) Szóval bátran jelentkezzetek!:)

Megrendelés!;-)


Megkaptam az első megrendelésemet!:) Ákostól. Tegnap. Ugyanis éppen főzni készült és kiakadt, hogy a konyhaszekrényben a fűszeres polcon csak úgy hevernek jobbra balra a fűszeres tasakok. Egyébként ez így nem igaz, volt ott rendszer, csak női agy kell hozzá!:) Mindegy, szóval azt mondta, hogy ha annyira varrhatnékom van, akkor csinálhatnék egy textiltartót a fűszereknek és hímezhetnék az elejére egy rozmaringot. Kiröhögtem.:)
A kezébe nyomtam a még régen varrt két textildobozkámat. Az egyik rózsaszín kockás, a másik gyerekmintás.:) Viszont a célnak szuper jól megfelelnek és a csukott konyhaszekrény, hátsó polcán a kutya sem látja őket!
Már csak egy probléma van. Tökre nem igazodom ki a fűszereim között!;-)

Mai nap tanulsága!:)


Soha ne adj új fantázianevet egy sütinek se, mert nagyon hálátlan meló végignyálazni 1001 db receptet és a hozzávalókból tippelgetni, hogy mit is keresel!

2009. január 25., vasárnap

Bal kéz


Szegény bal kézfejem lassan komolyan azt gondolhatja, hogy pikkelek rá.
Először is, csak a bal kezem mutatóujja alatti bütyköt (követtétek?;-)) fújja ki a szél. Csak azt. Nem tudom, miért. Talán ahogy félig ökölbe van szorítva a kezem és lóbálom sétálás közben, az hárítja a hideget és kapja telibe a szelet?:) A jobb kezemmel mindig valamelyik gyereket fogom, így az védve van. Mire jó a gyerek!?:)
Másodszor: tegnap a nagy szívgyártások közepette rengetegszer beleszúrtam a tűt. Lévén jobbkezes vagyok:)
Harmadszor pedig: ma megégettem az első pontban megnevezett bütykömet, a mutatóujjam alsó percét illetve a középsőujjam alsó percét. Szép piros az egész. Spontán hülye voltam, ugyanis egy tepsiért nyúltam be a sütőbe középtájra, de nem sikerült bekalibrálnom, így a felső sütőrácshoz hozzáért a kézfejem.
Most éppen megpróbálom kiengesztelni és kapott egy kézkrémet!:) Használni persze még nem kezdem el (mármint a krémet), mert nehogymá' a nyúl vigye...!;-)

2009. január 24., szombat

Ajándék - Játék!:)


Hát igen! Délelőtt beugrott egy minimum tíz évvel ezelőtti gondolatfoszlány a suliból, hogy Ford szerint milyen fontos a munkafolyamatok racionalizálása a hatékonyság szempontjából és hogy éljen a sorozatgyártás. Ennek annyira megörültem, hogy kipróbáltam a gyakorlatban!:) És működik! A múltkori egy nyuszi helyett ma négyet alkottam.:) Ne tévesszen meg a kép senkit, a középső nyuszi már 2 napos, csak szeret szerepelni és beugrott.:) Tényleg nagyon örültem, hogy így működik az elmélet, de most mit csináljak ennyi nyuszival??? Arra gondoltam, hogy mivel a blogom első évfordulóját úgyis ellustálkodtam, így most pótolnám az ünneplést és felajánlom az egyik nyuszit. (szabadon választott). Aki szeretne játszani, hagyjon egy kommentet péntekig (január 30.) és aznap este sorsolok.:)

2009. január 23., péntek

A blog!


Amilgade hívott játszani és tette fel ennek keretében a következő kérdéseket!

1. Mit is szabad megírni?


Ezt mindenki maga érzi és állítja fel a saját korlátait.

2. Miért tör ránk a napi bejegyzés kényszere?

Semiképpen sem kényszerből írok, vannak napok amikor nincs is kedvem vagy időm írni. Picit nálam olyan a blogírás/olvasás, mint régen a munkahelyi kávészünet.:)

3. Van lelkifurdalásod, ha nincs időd elolvasni a „Kedvenceidet”?

Nincs. Szerencsére szinte mindig tudok időt szakítani arra, ami érdekel. (az más kérdés, hogy minek a rovására;-))

4. Ismeretlen néven kommentelsz másoknál?

Nem. Nem látom értelmét.

5. Mi lenne, ha holnaptól nem lehetne blogolni?


Ha én nem vezethetném tovább a blogomat, az nem zavarna. Viszont, ha nem nézhetném a többiekét az nagyon megviselne! Szeretem a szép dolgokat és nagyon jó kikapcsolódás a blogokon való barangolás!

6. Van olyan nagyon-nagyon titkos blogod?

Nincs.

7. Miért kezdtél el blogolni?

A barátnőimet ezen a módon szerettem volna informálni a Kiscsaládomról.:) Mostanában viszont egyre inkább a varrás és a "blogos társadalom" miatt jövök.

8. Mi jöhet létre itt a blogon?

Mint Amilgade is írta, barátságok, összefogás (lásd Anita esete).
Illetve én a hímzés és varrás iránt kialakult rajongásomat is a blogoknak köszönhetem!:)

Judit és Léda válaszát várom a fenti kérdésekre!:)

Nyuszis szív

Ezzel a szívvel próbálkoztam tegnap este!:) Húsvétra még gyártok párat, de legközelebb a pici szívet nem varrom rá, mert olyan határesetnek érzem. Talán a kevesebb több lenne.
Ja, és már varrás közben is kezdek kikapcsolódni annyira, hogy csak úgy jár összevissza az agyam. Ez nem lenne baj, ha már lennék olyan szinten, hogy ezt megengedhetem magamnak!;-) Csakhogy mint kiderült, még nem árt, ha figyelek, ugyanis miután körbevarrtam a szivet, jöttem rá, hogy az akasztót nem varrtam bele. Még jó, hogy sok blogon barangoltam már és valamelyik olaszon (tényleg nem tudom kinél) láttam ezt a gombos megoldást. Bár ott elől volt a gomb, de úgy már tényleg túl soknak ítéltem a díszt. Ezért hátra került. Vészmegoldásként nem rossz, de legközelebb igyekszem nem elfelejteni bevarrni a zsinórt menet közben.:)

Az új készleteim:)


Reggelre feltöltődtek az elemek, úgyhogy meg tudom mutatni a szépségeimet:

Hogy mikorra lesz kihímezve, az még a jövő titka!;-)

VW


Nem, nem Volkswagen, hanem VikiWorks!:) Ákos közreműködésének köszönhetően végre van nekem is logóm!:) Már csak címkéket kell gyártani, amihez viszont apukám segítségére lesz szükségem, ugyanis nekünk lézernyomtatónk van, ami a transzferpapírral nincs túl jó viszonyban.
Amíg ezen ügyködött Ákos, addig varrtam egy nyuszis szivecskét! Holnap megmutatom...ööö...izé ...ma, de majd később.

2009. január 22., csütörtök

Felhívtam...


a postát! Megkaptam az illetékes telefonszámát is és teljesen kultúráltan megbeszéltük a porblémát.:) Megkért, hogy vigyem be a borítékot a közelüknben levő postára és majd továbbítják neki, hogy megnézze, nem a boríték természetéből adódóan szakadt-e ki.
Első körben ráfogta az esős időre, hogy akkor kinyílnak ezek a borítékok, de magától rögtön folytatta is a mondatot, hogy attól még a belső védőfóliának (annak a pukkanósnak) nem kellett volna kinyílnia. Szerinte biztos nem a postásunk, mert neki minden nap jönnie kell hozzánk. Viszont szólnia kellett volna, hogy nyitva van a boríték. Mármint nem nekem, hanem amikor átvette az elosztóban. Ebbe nem mentem bele, csak annyit mondtam, hogy nem balhét szeretnék, hanem jelezni, hogy ilyen eset történt és nézzenek utána, hogy mi az oka.
Ha mást nem is, annyit elértem, hogy levezettem a feszültséget.:)

Kicsit durva???

Ma megérkezett a csomagom az 1-2-3 Stitchről! Ami önmagában nagyon örvendtes hír!:) Csakhogy! A borítékot azon túlmenően, hogy tök redvás volt, az egyik oldalán szabályosan végig feltépték. Szerencsére postásék nem szeretnek hímezni, így nem vettek ki belőle semmit! Viszont nagyon bosszantó! Ez nem véletlenül szakadt fel a kézbesítés során, hanem egyértelmű szakítás! És tuti, hogy Magyarországon történt, mert különben elvesztek volna belőle a dolgok.
Nézzétek:


Sajnos egy kép után lemerült a fényképezőgépem (ő sem bírta a látványt), így túl jó képet nem sikerült készítenem, de a lényeg látszik. A bal oldal teljesen végig van szakítva!
Arról nem is beszélve hogy a postás már megint nem csöngetett be, pedig már itthon voltunk! Inkább belepréselte a postaládánkba. Erősen hajlok rá, hogy felhívom a postát! Tudom, hogy felesleges, de ha semmi visszajelzést nem kapnak, egyre nyugodtabban bontogatják majd fel a leveleket!

Hazaértünk...:)


...a fülészetről...természetesen.
Kristófnak szerencsére rengeteget javult a hallása, viszont jól érezte sajnos tegnap, mert picit megint behúzódott a jobb fülénél valami. Nincs gyulladásban, de orrcseppezni, lámpázni kell! A kövirózsacseppes információkat és felajánlásokat nagyon köszönöm, Lányok!!:) Nagyon jólesett!:) Viszont rákérdeztem a doktor néninknél és azt mondta, hogy erre a bajra, ami Kristófnak van, nem jó és felesleges lenne használnunk. Így egyelőre elnapolva. Két hét múlva megyünk újra kontrollra.
Dávidot is megmutattam neki a köhögése miatt, de ő fülileg és torokilag is rendben van szerencsére. Húúúú, nagy üvöltést levágott. Már a váróban. Ki is jött hozzám egy asszisztensnő, hogy nyugtassam meg valamivel, mert így nem lehet megvizsgálni. Mármint lelkileg még rosszabb lesz neki vagy valami ilyesmit magyarázott. Nem hallottam, mert üvöltött a fülembe Dávid.:) Egyébként szeretem az ilyen "hasznos" tanácsokat. Nem tudom, mi többet tehettem volna annál, hogy az ölemben ült, simogattam és nyugodtan beszéltem hozzá. Mindegy.
A vizsgálatok végén pedig odaadtam a képet!!!!!:) Szerencsére nagyon tetszett neki!:) Rögtön mondta, hogy már tudja is, hogy hova teszi. Magától kérdezte, hogy géppel vagy kézzel hímeztem-e? Amikor megtudta, hogy kézzel, még elismerőbben hümmögött. Szóval azt hiszem tényleg nem csak udvariaskodott.:) Pedig igyekeztem nem túl nagy feneket keríteni a dolognak, mert ilyenkor mindig zavarban vagyok. Ja, és amikor mentünk kifelé a rendelőből, láttam, hogy odament az egyik asszisztensnőhöz és mutatta neki.:) Kicsit nőtt az önbizalmam!:)

2009. január 21., szerda

Már megint...


Reggel úgy tűnt, hogy durva napunk lesz, mert Kristóf fájlalta a hasát, Dávid pedig jó csúnyán, hurutosan köhögött. Ovit lefújtam, erre napközben semmi baja nem volt egyik gyereknek sem.:)) Gyerekorvos persze csak délután rendelt, de mivel egész nap esett az eső, csak telefonon érdeklődtem, hogy sima köhögéssel kibírjuk-e holnapig vagy azért vigyem-e el. Kibírjuk.
Viszont késő délután közölte Kristóf, hogy olyan mintha kúp lenne a fülében.:( A jobb oldaliban. Amelyik hetekig beteg volt. Most némileg ideges vagyok, ugyanis mindig így szokta kifejezni magát, amikor éppen begyullad a füle. Már pont megnyugodtam, erre megint kezdődik. Bár még bízom benne, hogy holnap a fülészeten megnyugtatnak, hogy mégsem.

Az igazi barátság!


Szeretném figyelmetekbe ajánlani a következő blogot: http://anitaujotthona.blogspot.com/

Anitáék lakásában tűz ütött ki, amíg dolgozott és szinte mindenük leégett. A barátai indították ezt a blogot, ahol folyamatosan nyomon lehet követni a lakás felújítását illetve segítséget kérnek, azaz idézem a blogból:
"Tehetséges, kreatív embereket keresek, akik egy szép tárggyal, amit nem lehet készen venni, hanem szeretettel elkészítenék azt, örömet akarnak szerezni neki! Én ilyenekre gondoltam:

  • Patchwork ágytakaró, ágyneműhuzat párnával
  • Függönyök
  • Konyhai textíliák: kötény, edényfogó, konyharuha szett
  • Fürdőszobai felszerelések
  • Ajtódísz a bejárati ajtóra
  • Fényképtartó
  • Határidőnapló
  • Ékszeres és egyéb kisebb tárolódobozka
  • Konyhai tárolódoboz-szett
  • Apróbb dísztárgyak üvegfestéssel, kerámiatechnikákkal készítve
  • Kép a falra
  • Táska
  • Bármilyen lakásdekoráció
  • Kedves figurák, angyalka, mert a kedvenc plüssökből nemigen jön ki a korom... :(
  • Egy szép nyaklánc, fülbevaló elegáns, visszafogott stílusban elkészítve
  • Vagy bármi más, aminek te is örülnél hasonló helyzetben és nekem nem jutott eszembe

Ezek a dolgok igazából nem azért fontosak, mert nem lehet nélkülük élni, csak szerintem nem mindegy, hogyan lakunk. A szép dolgok otthonossá teszik a környezetünket, és jobb lesz tőle a kedvünk, jobban esik hazaérkezni. És mivel Anitának most éppen elég, ha a lakást sikerül lakhatóvá tenni, a csinosítgatásra nem marad ideje, pénze, ezért kérek egy kis kreatív segítséget!"

Kordkép


Elkészültem a képpel a doktor néninek.:) Hát az aljával, ahol kifordítottam, rendesen megküzdöttem, de végül rájöttem, hogy a vasaló a legjobb haverom és megoldottuk.:)
Elég nagy lett. A teljes mérete: 31 * 29 cm. Gyapjúfonallal hímeztem. Kordbársony a keret. Az akasztó pedig bőrszíj.
Kíváncsi vagyok, hogy tetszik-e majd neki. Kicsit izgulok is miatta.

2009. január 20., kedd

Dadus néni


Nagy sikerélményem volt ma az oviban!
Odajött hozzám a dadus nénink és elkérte az amerikai keksz receptjét, amit Karácsonyra sütöttem neki.:) Azt mondta, hogy annyira finom volt, hogy minden nap csak egyet engedélyezett magának a kávéjához.:) Ráadásul ismét megköszönte az egészet. Olyan kedves volt!:)

Lusta vagyok, álmos és fáradt! Más szóval minden adott egy csodás naphoz!:))

2009. január 19., hétfő

Meglepi


Tudjátok mit találtam az előbb a tiszta ágyneműk mögé begyömöszölve?:) Játékot!:) Amit a srácoknak szántam még decemberre bármelyik ünnepre. Talán emlékeztek rá, volt az a korrekt kis nyilvántartásom, aminek egyébként nagyon nagy hasznát vettem! Csakhogy, azt már csak akkor kezdtem el vezetni, amikor belecsaptam a lecsóba és úgy gondoltam, hogy azt a pár doboz vonatkiegészítőt, amit korábban vettem, majd megjegyzem. Khmmm...mentségemre szóljon, hogy 4 dobozt odaadtam, csak arra nem emlékeztem, hogy összesen hány volt.:)

Visszarázódás


Kristóf ma, 2 hónap kihagyás után, ment oviba.:) Furcsa! Ráadásul tudatosítani kell magamban, hogy ne kapcsoljam be délelőtt a számítógépet, mert akkor itt ragadok.:) Viszont így, hogy kétszer kell megjárni az ovis utat, gyorsan elmegy a délelőtt és a lazítás nem nagyon fér bele. Elvileg.;-)

2009. január 18., vasárnap

Ebédke


Anyóspajti ha összekapja magát, akkor nagyot tud alkotni a konyhában! Ma összekapta magát! Úgyhogy most kénytelen leszek vízszintbe vágni magam, hogy ne nyomjam össze a húslevest, krumplipürét, rántott gombát, diós- és mákos kalácsot a zserbóval.:) Ja, és mindezt duplán, mert vacsira is hoztunk haza és mivel délben ebédeltünk (azaz 12-kor!), így lecsúszott ismét egy lájtos adag!:)

Még jó, hogy csak holnaptól fogyózom!:DDD

A nagy kérdés:)


Az előbb rájöttem, hogy mi a közös a zoknikban és a műanyag edénytároló dobozokban!!! Hogy képtelen vagyok megtalálni a párjukat, dobozok esetében ugye a doboztetőt!

Megszámoltam, hogy 72 db dobozom van és 59 tetőm. Ebből már eleve adódik némi probléma, amit még az is tetéz, hogy az edényeket rendszeresen összekeverem anyóspajtiéval és a mutteroméval is. Ők mindig visszaküldik velem, ha viszek hozzájuk valamit vissza, hogy az nem az övék. Hát nem tökmindegy? Meg különben is honnan tudják???:) Doboz...doboz. Csak hol van a teteje?:)

2009. január 16., péntek

Nyuszis táska


Már régóta izgatja a fantáziámat ez a nyuszis kis ajándékos zsák a húsvétos Tilda könyvből! Végre volt rá érkezésem és kipróbáltam! Tuti, hogy még csinálok párat Húsvétra ajándékba!:) Kicsit könnyítettem rajta, ugyanis a fülei kitömött hurkákból lettek volna. Mint a PP bögréké. :)Az elsőt egy óra alatt kitömködtem, a másodiknál próbáltam gyorsítani és picit felvágtam a szélét, hogy nagyobb legyen a rés, persze, hogy az egész szétszakadt. Egy öt perces technikai szünet után (idegnyugtató kakaó) a zsinór mellett döntöttem. :)

Viszont van egy kérdésem ezzel kapcsolatban: a szélét felülről ennek is le kellett volna tűzni, hogy szebb legyen, ugye? A könyvben nem írták, de eszembe jutott, hogy Judit ezt tanácsolta múltkor és úgy tényleg szebb lenne, csak éppen nem fért a tű alá a vastag része oldalt. Van erre valamilyen trükk vagy kézzel kellene levarrni? Előre is köszi!:)

A tűzoltóim:)

Képekben is megmutatnám, amiről már írtam nemrég. Azaz, hogy mostanában a kishapsikáim top10-es listáján a tűzoltók előkelő helyet foglalnak el. Ha éppen nem Tűzoltó Sam-et nézik, akkor a tűzoltós legóval játszák el a meséket. Vagy lekapcsolnak minden lámpát a lakásban és Kristóf kezében az elemlámpával, a seggében nyomában Dáviddal bevilágít mindenhova és minden egyes árnyékot kielemeznek. Vagy egészen egyszerűen beöltöznek tűzoltónak. Szerencsére a sapkákat és a kesztyűket viszonylag hamar leveszik...a sípot pedig időközben sikerült kikukáznom.



 

Made by Lena